2024. március 29. - Auguszta

Mit keresnek a celebek Afrikában?

Elgondolkodtam, hogy mi a büdös francot csinálnak Magyarország válogatott sztárjai a világ legeldugottabb helyein. Amikor pedig véletlenül belenéztem egy "ilyen" adásba, az a kérdés ötlött az agyamba, hogy miért? Megpróbáltam rá válaszolni…
2008. november 27. csütörtök 19:20 - Pásztor Balázs
- Nem! Nem, nem és nem! Nincs az az Isten! Sőt, nincs az a pénz… hogy kétmillió? Hetente? Ingyenes ellátás, járulékos költségek, garantált hírnév…? Jó rendben, még elgondolkozom rajta. - ezzel bontotta a vonalat, pedig tudta hogy az ellenállásán esett rés pont elég lesz ahhoz, hogy két hét múlva egy istenhátamögötti országban üljön Magyarország leggázosabb hírességeivel.

Még mindig nem hitte el, hogy itt van, pedig gépe legalább két órája landolt a nem messze elterülő semmiben, csak hogy egy erdővel beborított semminél felállított sátortáborban szenvedjen - épp a moszkítók szűnni nem akaró látogatásától. Ő, az újságíró! Ezekkel? Igaz, volt pár nagyobb port kavaró ügye, ami után a közvélemény talán a kelleténél is jobban odafigyelt véleményére - legyen az bármennyire elhamarkodott vagy értelmetlen is - de ezért még nem érezte etikusnak, hogy besorolják az efféle celebek egyre népesebb táborába. Ahogy körbetekintett a jelenlévőkön, érezte hogy kevés lesz az a heti két milla.

Balra tőle rögtön Magyarország legromább romája, Gáspár Győzike ült, busa fejét tanácstalanul vakargatva, miközben érthetetlen akcentusban dünnyögött maga elé valamit Bejá asszonyságról. Őt két hétszázas szilikonmell követte, amelyek Kelemen Anna testéhez kapcsolódva próbálták szétfeszíteni a rájuk erőltetett szűk ruhák rétegeit - egyre nagyobb sikerrel. Húsz centivel arrébb az első magyar űrhajósnő, Anettka maga foglalt helyet, szájában ismerős alakú, zöld növény végét rágcsálva, mintha csak valami búzaszál lenne. Anettka mellett pedig a legeslegkisebb mese mesélő, Kutasi Árpi ült törökülésben, akit állítólag Friderikusz unszolására kellett mindenképpen a csapat tagjai közé venni.

De jobboldalán sem volt jobb a helyzet. VV Molnár Anikó valószínűleg pasizni érkezett, miután előző afrikai barátjával szétváltak, míg a Megasztár győztesek helyett érkező Steiner Kristóf rózsaszín pólójából próbálta kivakarni a beleragadt mocsokfoltokat. Kucsera Gábor épp izomhalmoktól dúskáló testét olajozta – elvégre őt a női nézők kedvért vették bele a műsorba. A jobb oldal legszélén pedig az a Döglégy virított, amitől még a többi döglégy is sírva menekül, vagyis a megmondó ember: Ganxsta Zolee.

Vele szemben pedig Magyarország büszkeségének, a didi-dalos, másoknak csokifaszt osztogató Fekete Pákó alakját takarták el a tábortűz lángjai. Szerencsére. Azt hitte mindjárt elsírja magát. Homlokát lehajtott kezére fektette, és magában imádkozott egy Kongóból rossz irányba elindított nagy hatótávolságú rakéta helybéli becsapódásáért. Elvégre úgy jobb lenne mindenkinek. De ekkor megjelent a CelebTV füligvigyor műsorvezetője - és az őt mindenhová kötelezően követő, szöszi narrátortársa – majd kis technikai beállítás után üdvözlőbeszédbe kezdett.

- Köszöntök mindenkit itt, a közép-afrikai Kamerunban, ahol az elkövetkező tíz hetet fogjátok leélni, miközben rengeteg érdekes feladatot fogtok megoldani, hogy a tévénézők ne titeket küldjenek haza a minden hét végén esedékes kiszavazáson. Az első helyezett a heti kétmillión kívül egy all exkluzív nyaralást is nyer a gyönyörű és fagyos Antarktiszra, hogy nyugodtan kipihenhesse az itteni, rekkenő hőséget. Ráadásul, hogy ne unjátok meg egymást, minden héten egy meglepetés-sztárvendéget ráncigálunk el otthonról, aki ezúttal nem más, mint a volt egészségügyi miniszter, Horváth Ágnes!

A köszöntő-bemutató után elhatározta hogy naplót ír, amit  -hogy ha lesz annyi balszerencséje és sokáig bennmarad - akár könyv formában ki is ad majd. Íme néhány részlet:

Első nap

Levackoltunk magunkat, mindenki külön sátorba. Senki sem volt túl beszédes. Némi szívmelegítőnek hozott tönkölypálinka, és jövőbeli szakmai segítség ígérete által kiszedtem a stáb két tagjából, hogy irtózatos mennyiségű rovar, pók, és kígyó kontaktust kell majd kiállnunk - nem mintha nem lenne elég a sátorban. Ám arra sehogyse akartak válaszolni, hogy hány luxusvillával felérő összeget kapott a volt miniszter asszony a részvételért.

Második nap

Elképedve álltam azon jelenet előtt, amikor Győzike minden gesztikulációs tudását bevetve próbálta elmagyarázni szerencsétlen busmannak a „Csak mer cigány vagyok, he??!!” mondatot. A nézeteltérés kiváltó oka azt hiszem az volt, amikor Győzike megpróbált lőni a nép tradicionális íjával és lábon találta a törzs vezetőjét. Egyébként elkezdődtek próbák: a skorpiók társaságát jobban bírom, mint a sorstársaimét.

Harmadik nap

Egy igen érdekes beszélgetést szeretnék megosztani az olvasókkal, amely azon apropóból keletkezett Horvát Ágnessel, hogy a következő heti sztárvendég, Kiszel Tünde öt teljes nappal előbb érkezett, majd kifejtette, hogy szívesen maradna teljesen végig. Épp egy kiszáradt fa tövében üldögéltünk kettesben, miközben a maradék kilenc sztár és a CelebTv munkatársai Tündét próbálták meggyőzni arról, hogy a meglepetése mégsem volt olyan jó ötlet.

- Ezt nem hiszem el! - sóhajtott fel Ágnes.

- Én sem.

- Hogy képzeli?

- Azt hiszi ő mindent megtehet. Ráadásul emiatt biztos körülötte fog forogni minden, legalább egy teljes napig.

- Mindezt egy nap hírnévért?

- Ismerek olyat, aki öt percért is megcsinálná. Ráadásul ez nála már életstílus.

- De hogy volt képes úgy vetődni a fotózáson, hogy mindannyiunkat eltakarjon?

- Nem tudom, de karjain lévő horzsolások alapján sokat gyakorolt rá.

- De hogy még Annácska melleit is?

- Még Annácska melleit is.

Egyébként Tünde miatt elmaradt a mai események nagy része. Hiányoznak a skorpiók.

Negyedik nap

A délelőtt azzal kezdődött, hogy Kristóf bevallotta Ganxsatának mennyire férfias a teste, és hogy ezért mennyire kívánja őt. Ganxsta erre megpróbált letolni Kristóf száján egy fatörzset. Remélem túléli szegény.

Később épp az egész celebgyülekezet a Kristófról szóló híreket várta. Mindenki csendben elfoglalta magát, így hallani lehetett a távoli majmok önfeledt orgiáját. Egyszer csak apró, közeli reccsenést lehetett észlelni. A levegő szinte megfagyott, és minden szem hang irányába meredt. Kiszel Tünde sírásra görbülő szája, és tikkelő szemei katasztrófát jósolva remegtek, amint épp maga elé emelte frissen letört műkörmét. Az ezt következő visítás annyira hangos volt, hogy még a majmok is abbahagyták foglalatosságukat. Rohantam a skorpiókhoz.

Ötödik nap

Dél körül- amint épp csótányragunk főtt lassú tűzön - hirtelen nagy pukkanást hallottunk. Először azt hittem, hogy Annácska mellei mondták föl a szolgálatot, de az utána következő vékony sipítozás másra terelte gyanúm. Végül kiderült, hogy Pákó befűzte Árpikát, hogy egy felfújható csónakon csalogasson neki egy krokodilt, amit ő törzse ősi hagyományaihoz híven levadászik majd egy kihegyezett fabottal. Természetesen a krokodil bekapta a csónakot Árpistul, és szerencsétlen gyereket dupla lábamputációval szállították Magyarországra.

Ennyi majdnem-haláleset már az adásnak is sok volt - meg egyébként se volt munkaengedélyük, ami valahogy eljutott a helyi hatóság füleihez is - így csomagoltunk és indultunk haza. Mindent összegezve csak a skorpiók fognak hiányozni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását