2024. március 29. - Auguszta

Mesterművek az Akadémián

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (LFZE) saját szervezésű Alma Mater koncertjei keretében, a Studium-sorozatban szombaton Mozart három utolsó szimfóniáját adják elő a Zeneakadémia nagytermében - közölte az intézmény sajtóirodája.
2008. november 21. péntek 07:45 - Hírextra
"Nyugat-Európa koncerttermeinek műsorán viszonylag gyakran szerepel együtt ez a három szimfónia: az Esz-dúr (K.543), a g-moll (K.550) és a C- dúr (Jupiter, K.551)" - mondta a programról Vashegyi György, aki a koncerten a zeneművészeti egyetem szimfonikus zenekarát vezényli. Az esten a koncertmesteri poszton Borsos Kata harmadéves hallgató játszik.

A karmester véleménye szerint ez a három kompozíció Mozart zenekari munkásságának talán legösszefüggőbb részét alkotja. A hangversenyt hosszas próbafolyamat előzte meg, mivel a zeneileg és technikailag egyaránt rendkívül igényes darabok a növendékek számára valódi kihívást jelentenek.
A következő pénteken, november 28-án Beethoven, Weber és Sarasate művei hangzanak el a sorozatban. Szabad Attila karmester vezényletével a Zeneakadémia I. évfolyamos növendékeinek zenekara ad koncertet. A műsor elsősorban a stúdiumjelleget tükrözi: három mű, három különböző zenekari feladat. Az est szólistája Banda Ádám, a Zeneakadémia IV. évfolyamos, kiemelkedően tehetséges hegedű szakos hallgatója lesz.

A sajtóiroda közlése szerint a teljes körű megújulás előtt álló intézményben az oktatás is átalakul: kiemelt szerephez jut a hangszeres hallgatók zenekari képzése, amelynek keretében rendszeresen vesznek részt zenekari órákon, egy-egy félévet pedig a megtanult anyag koncertszerű bemutatásával zárnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását