2024. március 29. - Auguszta

Állandó sebességmérőket telepítenek

Öt állandó sebességmérő radart szerelnek fel a gyorshajtók megfékezésére Székelyföldön, Kovászna megyében - írja több romániai magyar napilap.
2008. november 12. szerda 12:55 - Hírextra
A Brassót Csíkszeredával összekötő 12-es út mentén, illetve a Brassó Kézdivásárhely közti 11-es országúton a balesetveszélyes szakaszokon helyezik el a radarokat, hogy megpróbálják megfékezni a gyorshajtókat. A megengedett sebességet túllépő autókat lefényképezik, majd a jármű tulajdonosát levélben értesítik a kihágásról.

Két sebességmérő szerkezetet a 11-es országúton állítanak fel. Az egyiket Uzon (Ozun) területén, a másikat Szentivánlaborfalvánál (Santionlunca). A másik három "álló" radart a 12-es országúton szerelik fel, Kilyén (Chilieni), Mikóújfalu (Micfalau) és Sepsibükszád (Bixad) területén. A sebességmérőket, amelyeket az új évtől üzemelnek be, egy kolozsvári cég működteti majd. Az állandóan rögzítő sebességmérőre ötéves szerződést kötöttek a céggel, a behajtott büntetések 80 százalékát a cég, a többit a települések önkormányzata kapja.

Az Olt folyó menti településeken, elsősorban a 12-es országút nyomvonalán rendszeresen panaszkodnak a polgármesterek és a lakók az átszáguldó kamionokra. Például a Háromszéken fekvő településeken a követ szállító teherautók túlterhelve és a sebességkorlátozást megszegve hajtanak át a falvakon. Több út menti ház megrepedezett, sokat az összeomlás veszélye fenyeget.

A román rendőrség néhány hónapja a magyar határ közelében Nagyvárad környékén és a Nagyváradról Kolozsvárra vezető fő közlekedési útvonalon szerelt fel sebességmérő radarokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását