2024. április 25. - Márk

Traffipaxoztak Borsodban

Száz autósnál is több bukott le Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az úgynevezett nagy traffipaxos akcióban; volt, aki 220 kilométeres sebességgel száguldott el a mérőautó előtt - tájékoztatta a rendőrség hétfőn az MTI-t.
2008. május 26. hétfő 17:25 - Hírextra
Az elmúlt hétvégén a megye valamennyi rendőrségi sebességmérőjét bevetették, és bár az akciót a rendőrség korábban bejelentette, mégis több mint száz autóst fotóztak le, büntettek meg - közölte az akció eredményeit összegezve Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Akadt olyan autós, aki 220 kilométernél is magasabb sebességgel haladt; a rendőrség a gyorshajtókra 90-150 ezer forintig terjedő bírságot rótt ki és büntetőpontokkal is "gazdagodtak" a sofőrök.

Az akcióban 72 autóvezetővel szemben közigazgatási, 3 sofőrrel szemben pedig szabálysértési eljárást kezdeményezett a rendőrség, 28-an "megúszták" helyszíni bírsággal.

A statisztikai adatok szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az év első négy hónapjában 282 személyi sérüléses közlekedési baleset történt, tavaly ugyanebben az időszakban 299. A balesetek több mint harmadát gyorshajtás okozta, tavaly ugyanebben az időszakban ez a szám magasabb volt - tette hozzá a szóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását