2022. augusztus 12. - Klára

Traffipaxok a fővárosban

További egyeztetést igényelt Demszky Gábor a Főpolgármesteri Kabinet keddi ülésén arról a javaslatról, amely szerint januártól a fővárosi közterület-felügyelők is végeznének traffipaxos ellenőrzést Budapesten - tudta meg az MTI a kabinetülés résztvevőitől
2008. szeptember 16. kedd 15:10 - Hírextra
Tájékoztatásuk szerint a főpolgármester több szempontból is aggályosnak tartotta az előterjesztést. Így például amiatt, hogy a traffipax-vásárlásról szóló döntéssel előbb határoznának egy, egyébként nem önkormányzati feladat felvállalásról, minthogy ehhez biztosítanák a költségvetésen keresztül a forrásokat. A főpolgármester kinyilvánította azt is, hogy a feladatkörrel összefüggő kérdésekről személyesen kíván egyeztetni Budapest rendőrfőkapitányával. Emellett a főpolgármester szeretné megismerni erről a javaslatról az önkormányzati frakciók véleményét is.

A kabinet elé került előterjesztés szerint 10-10 traffipaxot és gépkocsit vásárolnának önkormányzati pénzből, s 20 fővel növelnék a közterület-felügyelet létszámát. Az előterjesztésből kiolvashatóan ennek költsége több mint 200 millió forint. A kabinet ülésén a javaslat mellett leginkább érvelő

Danielisz Béla (MSZP), a városrendészeti bizottság elnöke korábban úgy nyilatkozott, hogy egymilliárd forintos önkormányzati befektetésre lenne szükség e feladat hatékony ellátáshoz. Az ülésen élénk vita alakult ki azzal kapcsolatban, hogy a közterület-felügyelet, amelynek finanszírozása amúgy sem túl magas, illetve, hogy a túlmunkára nem kötelezhető köztisztviselő közterület-felügyelők miként tudnák hatékonyan ellátni ezt az új feladatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását