2024. március 29. - Auguszta

Ismét Győri Könyvszalon

Csaknem félszáz kiadó és kiállító vonultatja fel könyvtermését a VIII. Győri Könyvszalonon október 3. és 5. között a Győri Nemzeti Színházban. A kiállításhoz könyvbemutatók, író-olvasó találkozók, koncertek sora kapcsolódik. A Győri Könyvszalon alkotói d
2008. szeptember 22. hétfő 17:40 - Hírextra
A kiállítók közül kiemelte a Győri Egyházmegyei Kincstárat és Könyvtárat, amely a németországi Ingolstadt városban készült 16-17. századi kiadványokat tárja az érdeklődők elé. Győr testvérvárosi szerződést köt a közeljövőben a német várossal, amely az Audi AG székhelye. Ez a körülmény emeli a kincstár bemutatójának fontosságát - jegyezte meg Ottófi Rudolf.

Az idén a nagyszínpadot is birtokba veszi a közönség: 100-150 érdeklődő onnan élvezheti a programokat, köztük Dunai Tamás színművész irodalmi összeállítását és Berecz András mesemondó műsorát - ismertette a program részleteit Horváth Sándor Domonkos, a szervező városi könyvtár igazgatója.

Találkozhatnak az irodalomkedvelők a könyvszalonon egyebek között Pátkai Tivadarral, Villányi Lászlóval, Karátson Endrével, Salamon Konráddal, Dragomán Györggyel, Hankiss Elemérrel és Hámor Vilmossal is. Ők legújabb kötetüket mutatják be a közönségnek.

Az idén fennállásának 30. évfordulóját ünneplő győri Műhely folyóirat tematikus különszámmal lepi meg olvasóit a könyvszalon alkalmából. Az álom a témája a kétkötetes különszámba szerkesztett esszéknek, tanulmányoknak, szépirodalmi alkotásoknak - mondta a sajtótájékoztatón Villányi László főszerkesztő.

A könyvbemutatók garmadáját CD-bemutatók is színesítik: Bartók Eszter és a Váczi Eszter Quartet is legújabb dalait szólaltatja meg a program keretében. Énekelt versekből ad koncertet a Sebő együttes és a Szélkiáltó együttes. A táncművészetet a győri táncművészeti iskola növendékei és egy lengyel társulat képviseli a könyvszalonon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását