2024. március 29. - Auguszta

Művészeti fesztivál Győrött

A barokk és a modernitás kettőssége jegyében rendezik meg a Barokk Nosztalgiák Művészeti Fesztivált szeptember 26. és október 16. között Győrött - közölte a programot ismertető sajtótájékoztatón a rendező Zichy-palota igazgatója pénteken.
2008. szeptember 19. péntek 11:31 - Hírextra
Keglovics Ferencné a programsorozat egyik érdekességeként említette a barokk zene rockosított változatát, a rockoratóriumot, amelyet a Kecskés együttes ad elő a nyitónapon. Október elsejét, a zene világnapját ugyancsak Ba-Rock koncerttel ünneplik barokk és kortárs szerzők művei révén.
 Évszázadok találkoznak a zenében és a táncban a Raab kamarazenekar, a Győri Fesztivál Vokál és a helyi táncművészeti iskola növendékeinek produkciójában is - mondta az igazgató.

A program művészi rangját emeli a Liszt Ferenc Kamarazenekar október 7-i koncertje Rolla János hangversenymester irányításával és a Bartók Vonósnégyes október 14-i hangversenye.
A zenei rendezvények sorát színházi és táncprodukciók egészítik ki. Eszterházy Péter Rubens és a nemeuklideszi asszonyok című darabjával vendégszerepel a Pesti Színház október 6-án. A darabot Szikora János rendezte, a főszerepben Lukács Sándor látható.

Október 11-én barokk táncházra invitálják az érdeklődőket. A táncházat Kovács Gábor, a Barokk táncok című könyv szerzője vezeti. Másnap Telemann Az iskolamester című vidám kantátája hangzik fel a budapesti Hollán Ernő utcai zeneiskola vonószenekara és énekkara előadásában, Kolozsi László rendezésében. A fesztivál a barokk női szépséget megjelenítő divatbemutatóval zárul október 16-án. A programoknak a Zichy-palota és a zsinagógából kialakított egyetemi hangversenyterem ad helyet.

Az idei fesztivál 12 millió forintos költségvetéséhez 6 millió forintot nyertek pályázat útján a szervezők a Nemzeti Kulturális Alaptól, a város 5 millió forinttal támogatja az eseménysorozatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását