2024. április 26. - Ervin

Indul a régészeti feltárás

Szeptemberben indul a felújítást megelőző régészeti feltárás a győri Széchenyi téren, s várják a kormánydöntést a rekonstrukciós projekt támogatásáról - közölte Borkai Zsolt (Fidesz) polgármester szerdán a téren tartott sajtótájékoztatón.
2008. szeptember 3. szerda 16:51 - Hírextra
Az unió részéről nincs akadálya a döntéshozatalnak, ez ügyben minden a kormányon múlik - hangoztatta Szakács Imre ( Fidesz) országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke.

A győri városvezetők remélik, hogy szeptemberben végre döntést hoz a kormány arról, hogy kap-e támogatást a város a tér és környezete rendbetételére.

Ez már a sokadik időpont, több mint másfél éve várunk a "pecsétre"- jegyezte meg Somogyi Tivadar önkormányzati képviselő a sajtótájékoztatón.

Mintegy 900 millió forintos központi forrásra pályázott Győr. Az egész projekt - amely a téren kívül a környező épületek rendbetételét is magába foglalja - 1,8 milliárd forint költségű. A különbözetet az önkormányzat és a magánvállalkozások tennék hozzá az uniós összeghez - tájékoztatott a polgármester.

A felújítást jövő tavasszal tervezik elkezdeni, amelyhez minden szükséges engedély rendelkezésre áll.
A Gyurcsány-kormány ne halogassa a döntést - szólította fel a kabinetet Szakács Imre, miközben emlékeztetett: az előző szocialista városvezetésnek tizenkét év nem volt elég, hogy megújítsa a teret, amelyet a környező épületek jóvoltából Közép-Európa egyik legszebb barokk tereként emlegetik.
Borkai Zsolt hangsúlyozta: a régészeti feltárás - amelyre 30 millió forintot biztosít a város - nem része a rekonstrukciós projektnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását