2024. április 24. - György

Lebukott orvvadászok,betörők,orgazdák

Orvvadászokat, betöréses lopások gyanúsítottjait és orgazdákat fogtak el a körmendi rendőrök, a bűncselekmények felderítéséről pénteken tartott sajtótájékoztatót a Rába-parti város rendőrkapitánya Szendrődi Barnabás.
2008. szeptember 5. péntek 13:08 - Hírextra
"A kihallgatások során megállapítottuk, hogy egy hivatásos vadász aki korábban az őrségi vadásztársaság vadászmestere volt, vadászati tagságát felhasználva több őzet és vaddisznót lőtt ki engedély nélkül, melyeknek az erdőről való beszállításánál két bűntársa segédkezett" - mondta.
Hozzátette: a kilőtt vadakat a segédek háznál bontották szét, a vadhúst pedig elosztogatták, illetve egy alkalommal kerti mulatságot tartottak, amelyen 50 embernek készítettek őzpörköltet.

A rendőrség a házkutatások során több engedély nélkül tartott lőfegyvert, hangtompítós puskát és lőszert is lefoglalt. Kiderült az is, hogy az egyik fegyverre a hangtompítót az egyik gyanúsított késztette, ám az egyik tőle lefoglalt orosz gyártmányú duplacsövű lőfegyver annak műszaki állapota miatt nem csak a vadakra, hanem annak használójára is veszélyt jelentett.

"Az eljárás során a hivatásos vadász fegyvertartási engedélyét bevonták, fegyvereit lefoglalták, így újabb +baklövést+ jó ideig nem követhet el" - jegyezte meg a kapitány.

Egy másik felderített bűncselekmény sorozat gyanúsítottjának beismerő vallomása szerint 72 bűncselekményt követett el az elmúlt három évben Körmenden és környékén. Családi házak melléképületeibe tört be, nagy értékű szerszámokat, motoros fűrészeket, fűkaszákat, fúró és csiszoló berendezéseket vitt el, melyeket orgazdákon keresztül értékesített. Számláját jó néhány gépkocsifeltörés és kerékpárlopás is terhelte.

A harmadik ismertetett bűncselekmény elkövetői egy döröskei discóba törtek be, ahonnan 2,5 millió forint értékben műszaki cikkeket, nagyképernyős LCD televíziókat, fény- és hangtechnikai eszközöket loptak el. A gyanúsítottaknál állampolgári bejelentés alapján tartottak házkutatást a rendőrök, ezt követően nemcsak a gyanúsítottakat, hanem az orgazdákat is elfogták, az ellopott értékeket pedig lefoglalták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását