2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Orvvadászok lövik ki a hattyúkat

Orvvadászok lövik a védett hattyúkat szevasztopoli éttermek számára a helyi madárrezervátum környékén, de helyi állatvédők a vendéglők megbüntetését követelik. A krími Krasznoperekopszk város állatvédői nyílt levelet tettek közzé a szevasztopoli újságokba
2008. április 3. csütörtök 10:31 - Hírextra
Arra szólítják fel a helyi lakosokat és a hatóságokat, hogy derítsék fel azokat az éttermeket, amelyek hattyúmellet ajánlanak az étlapjukon, egyúttal mindenkit arra kérnek, tartózkodjanak az étel fogyasztásától és másokat is beszéljenek le róla - írta az allsevastopol.com internetes hírújság.

Levelükben az állatvédők megjegyzik, hogy a vendéglők csak a hattyúk mellhúsából készítenek drága fogásokat ínyenceknek. A madarak többi részét az orvvadászok az elejtés helyén hagyják, mert a húsuk, a mellizomzat kivételével, nem jó ízű a kizárólag hallal való táplálkozás miatt - írják.

A madárbarátok azért választották a hattyúk megmentésének ezt a módját, mert szerintük a vétkes éttermeket könnyebb felderíteni és felelősségre vonni, mint a rejtőzködő orvvadászokat. Egy hattyú elpusztításáért az ukrán törvények 200 hrivnya (kb. 7 ezer Ft) büntetést állapítanak meg.

Krasznpoperekopszk környékén található a nemzetközi jelentőségű Hattyúszigetek ornitológiai rezervátum.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását