2024. április 20. - Tivadar

A paralimpián ugyanannyi rendőr lesz, mint az olimpián

Bár a paralimpián kevesebb mint feleannyi sportoló vesz részt, mint az olimpián, a pekingi szervezők úgy döntöttek, hogy ugyanannyi rendőrt alkalmaznak, mint a másfél hete véget ért ötkarikás játékokon.
2008. szeptember 3. szerda 17:51 - Hírextra
"Az esemény más, de a célunk változatlan. A rendőrségnek kell gondoskodnia a paralimpia biztonságáról" - jelentette ki Cao Tung-hsziang (Cao Dongxiang), a pekingi városi közbiztonsági hivatal egyik rendőri vezetője.

Az augusztus 8. és 24. között lezajlott olimpia alatt összesen közel 110 ezren - rendőrök, katonák és önkéntesek - ügyeltek a rendre és a paralimpián is több mint 100 ezer egyenruhás járja majd az utcákat és biztosítja a 17 verseny- a 29 edzőhelyszín, valamint a sportolók és kísérőik számára kijelölt 16 szálloda biztonságát.

A szombaton kezdődő és szeptember 17-ig tartó paralimpián 148 ország több mint 4.200 fogyatékkal élő sportolója és 300 edzője vesz rész, az eseményről tudósító újságírók száma pedig megközelíti a 4.000-et.

Az augusztusi pekingi olimpián 204 ország közel 11 ezer versenyzője küzdött az érmekért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását