2024. április 25. - Márk

Orvvadászt fogtak

Orvvadászattal gyanúsítható férfit fogtak el a zalaegerszegi rendőrök - közölte a rendőrség a honlapján pénteken.
2008. május 2. péntek 20:30 - Hírextra

A közlemény szerint még a szerdára virradó éjjelen lövést hallottak a bezerédiek a környékbeli erdőből, ezért értesítették a területileg illetékes hivatásos vadászt, aki egy kicsontozott szarvastetemet talált, s ezért elkezdte figyelni a környéket.

A vadász szerdán reggel meg is állított ellenőrzésre az erdőben egy Opel terepjárót. Amikor a vadász megkezdte volna intézkedését, az Opelt vezető férfi visszaült autójába, majd az eléálló vadászt elsodorva, elhajtott a helyszínről. A vadász nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

Az időközben értesített rendőrök a szarvastetemtől nyomkövető kutyát indítottak, ami el is vezette a nyomozókat egy környékbeli pincéig. A pincében megtalálták a kilőtt állat húsát, amit a rendőrök lefoglaltak egy engedéllyel tartott vadászlőfegyverrel együtt.

Rövid idő múlva Bezeréden elfogták a pincét használó, és a fenti bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható középkorú Somogy megyei férfit, valamint lefoglalták az általa használt Opel terepjárót is. A férfi ellen a zalaegerszegi rendőrkapitányságon lopás, segítségnyújtás elmulasztása, valamint közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményeztek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását