2024. április 20. - Tivadar

Orvvadászokat fogtak

Orvvadászokat fogtak el a rendőrök Nógrád megyében; a két rimóci férfi lakásán engedély nélkül tartott lőfegyvereket és lőszereket, valamint trófeákat és vadhúst találtak - közölte sajtótájékoztatón szerdán a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója
2008. augusztus 27. szerda 12:31 - Hírextra
Némedi Gábor elmondta: egy nyomozói portyán egy autó átvizsgálásakor találtak két darab éles vadászfegyvert a 48 és az 56 éves férfinál, akik azt állították, hogy ezekben a percekben találták a fegyvereket, és éppen az ellenőrzési akció akadályozta meg őket abban, hogy leadják azokat a rendőrségen.

Házkutatásuk során viszont további három éles lőfegyvert, két maroklőfegyvert, több mint ezer lőszert, a fegyverekhez tartozó hangtompítókat, más fegyverekhez tartozó tárakat, továbbá trófeákat, és nagy mennyiségű vadhúst találtak.

Egyik férfi sem rendelkezett fegyvertartási engedéllyel - mondta a bűnügyi igazgató.
Az eljárást a szécsényi rendőrkapitányság folytatja le ellenük vadászati és fegyverszakértő bevonásával.

Az okozott kárt még nem tudják megbecsülni, de Némedi Gábor példaként elmondta, hogy többek között lefoglalták egy muflon kos agancsát, és csak az állat kilövési engedélye 600 ezer forint.
A rendőrségnek nincsenek adatai arra, hogy a trófeákat és a vadhúst értékesítették volna, de az agancsok és a fegyverek, lőszerek mennyiségéből arra következtetnek, hogy a két férfi évek óta folytatta az orvvadászatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását