2024. április 19. - Emma

Elkapták a késes betörőket

Késsel kényszerített egy idős házaspárt értékeik átadására két férfi Miskolcon, a rendőrség elfogta a gyanúsítottakat, az elrabolt értéktárgyak is megkerültek - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t kedden.
2008. június 17. kedd 15:52 - Hírextra
Az elkövetők miután behatoltak egy miskolci hétvégi házba, késsel arra kényszeríttették az idős nőt, hogy 84 éves férjét kötözze a székhez, majd kirabolták őket. Készpénzt, lakásuk és személyautójuk kulcsát, bankkártyájukat vették magukhoz - mondta Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.

Miközben az egyik rabló a lakáskulccsal az idős házaspár otthonát is kirámolta, addig társa vigyázott a sértettekre, majd a zsákmánnyal elmenekültek. A házaspár csak a bűncselekmény másnapján, vasárnap értesítette a rendőrséget, mert addig nem mertek hétvégi házukból kimenni.

A miskolci rendőrkapitányság hétfőn vette őrizetbe a két rablót, egy 28 éves és egy 17 éves fiatalt, és kezdeményezte előzetes letartóztatásba helyezésüket. A 28 éves férfit egyébként körözték, mert nem kezdte meg kétéves, más bűncselekmény miatt kiszabott letöltendő szabadságvesztését.

Dobi Tamás elmondta: az eltulajdonított értékeket a sértettek visszakapták, kivéve a készpénzt, amit az elkövetők játékautomatákon eljátszottak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását