2024. március 29. - Auguszta

Csúcsokat döntött a fesztivál

Méltóképpen ünnepelte 40. születésnapját a nyár utolsó nagy fesztiválja, a Szegedi Ifjúsági Napok. A SZIN történetében soha ennyi látogatót nem fogadott még az Újszeged Partfürdő, mint idén aug. 27 és 30 között. A 4 napos buli alatt több mint 58 ezren vol
2008. augusztus 31. vasárnap 17:50 - Hírextra
Rekordszámú, több mint 58 ezer látogató élvezte a SZIN kínálta változatos programokat, melyek között a koncertek mellett dumaszínház, éjszakai mozizás, kerékcsere-verseny és habos „testmosás” is szerepeltek. Az utolsó, aug. 30-i nap akkora érdeklődést hozott, hogy a szervezőknek 23 óra 23 perckor ki kellett tenniük a „megtelt” táblát. Mint Boros Gyula főszervező elmondta, ez a napi nézőcsúcs 17.500 embert jelent, kb. ennyien tartózkodtak a Partfürdőn, amikor az utolsó látogató megkapta napi karszalagját. Érdekességként megemlítette, hogy egy másik csúcs is megdőlt: ebben az időben közel 2000 sátor állt a területen.

A szervezők sikeresnek ítélték az ökotudatos életmódot népszerűsítő, újdonságnak számító programokat. Rendkívül népszerű volt a - hazai fesztiválok közt elsőként a SZIN-en bevezetett - re:pohár. Bár most még kísérleti jelleggel csupán egy vendéglátó-egységben lehetett kapni a speciális anyagból készült poharakat, a szervezők pozitív tapasztalatai alapján mindenképpen érdemes a rendszert az egész fesztiválra kiterjeszteni. Hasonló elégedettséggel vélekedett Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter is, aki a SZIN első napján tett látogatása során találkozott az Ökofalu civil szervezeteivel, a városban és a fesztiválon „portyázó” riksa-taxikkal, vagy a komposztálható étkészlettel. Elismerően nyilatkozott a szervezők fesztiválzöldítési kísérleteiről, és egy jövőbeni együttműködés lehetőségét is felvetette.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását