2024. április 24. - György

Nézőcsúcs és megtelt tábla a SZIN-en

Méltóképpen ünnepelte negyvenedik születésnapját a nyár utolsó nagy fesztiválja, a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN): a rendezvény történetében még soha ennyi látogatót nem fogadott az Újszeged Partfürdő.
2008. augusztus 31. vasárnap 14:52 - Hírextra
Több mint 58 ezer látogató élvezte - ez rekordot jelent - a SZIN kínálta változatos programokat, melyek között a koncertek mellett dumaszínház, éjszakai mozizás, kerékcsere-verseny és habos "testmosás" is szerepelt. Az utolsó, szombati napon akkora volt az érdeklődés, hogy a szervezőknek későn este ki kellett tenniük a "Megtelt" táblát.

Ahogy Boros Gyula főszervező elmondta, a napi nézőcsúcs 17.500 embert jelent, ennyien tartózkodtak a Partfürdőn, amikor az utolsó látogató megkapta napi karszalagját. Egy másik csúcs is megdőlt, közel kétezer sátor állt a fesztivál területen.

A szervezők sikeresnek ítélték az ökotudatos életmódot népszerűsítő, újdonságnak számító programokat. Rendkívül népszerű volt a - hazai fesztiválok közt elsőként a SZIN-en bevezetett - re:pohár. Bár most kísérleti jelleggel még csupán egy vendéglátó-egységben lehetett kapni a speciális anyagból készült poharakat, a szervezők pozitív tapasztalatai alapján mindenképpen érdemes a rendszert az egész fesztiválra kiterjeszteni.

A nyárbúcsúztató fesztivál tizenhat - köztük kilenc zenei - helyszínén több mint kétszázötven program várta a látogatókat a négy nap alatt. A külföldi sztárok közül fellépet a Morcheeba, a Within Temptation, a Backyard Babies, a Mattafix, és ott voltak olyan magyar kedvencek is, mint a Quimby, Kispál, Barabás Lőrinc Eklektric, Zagar, 30Y, Kaukázus, HS7, PASO, Kiscsillag, Belga, Vad Fruttik vagy Péterfy Bory.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását