2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Snoop Dogg Budapesten

Budapestre érkezik a gangsta rap sztárja, Snoop Dogg, aki szeptember 10-én a Papp László Budapest Sportarénában mutatja be idén márciusban megjelent Ego Trippn, című új lemezét.
2008. augusztus 30. szombat 11:13 - Hírextra
A koncertet szervező cég tájékoztatása szerint Snoop Dogg valószínűleg a koncert napján érkezik a magyar fővárosba magánrepülőgépén, amelynek fedélzetén összesen 24-en utaznak, beleértve a zenész biztonsági embereit, fodrászát, a színpadon szereplő "kollégákat" valamint a technikai személyzetet. Snoop Dogg a főváros egyik luxusszállodájának elnöki lakosztályában fog megszállni, amelyet kérésére egy videojátékkal is felszerelnek.

A produkció előzenekara Dopeman lesz, aki már játszott 50 Cent előtt is, így nem először tüzeli fel a hangulatot a rap nemzetközi nagymesterei előtt.

"Az album címe arra utal, hogy 100%-ban az én ízlésemet tükrözi az anyag. Most is olyan dalok kerültek fel a lemezre, melyekkel teljesen azonosulni tudok. Kemény gangsta-dalokra és dallamosabb R,n,B-számokra számíthattok, emellett hatott rám a 80-as évek hangzása is, főleg Prince, Rick James, George Clinton és a Gap" - idézte a ShowTime Budapest közleménye a Snoop Dogg becenevet 1996 óta használó, Kaliforniában eredetileg még ifjabb Calvin Cordozar Broadus néven anyakönyvezett rappert új lemezéről.

A szervezők azt is elárulták, mi mindent kért a budapesti fellépésre készülő rapper és zenészcsapata. A listából kitűnik, hogy a show előtt tisztességgel fel akarnak töltekezni minden földi jóval: az öltözőjükben ott lesz két rekesz víz, tizenkét-tizenkét üveg energiaital és narancsüdítő, két rekesznyi amerikai sör, négy üveg francia pezsgő, két üveg francia konyak és egy üveg vodka. A harapnivalónak is bővében lesznek: édességet, rágógumit, chipset, egy zacskó pisztáciát és egy gyümölcstálat is kértek. A füstöléshez húsz csomagnyi cigarettát és szivarkát igényeltek. A stáb tagjai privát fürdőszobában frissíthetik fel magukat, s ha tévézni támad kedvük, akkor - kérésüknek megfelelően - egy méretes, ámde lapos képernyős készüléken nézhetnek bele a csatornák kínálatába.

A gangsta rap többi fenegyerekéhez hasonlóan kezdetben persze még Snoop sem a koncertszervező cégeket traktálta az igényeivel, hanem inkább a bírósági esküdteket győzködte az ártatlanságáról. Már zenei karrierjének kezdetén meggyűlt a baja a törvénnyel: 1993 augusztusában, éppen első albuma, a Doggystyle felvétele közben tartóztatták le egy rivális banda tagjának a meggyilkolásáért. Snoop csak az autót vezette, s a testőre volt az, aki a halálos lövést leadta, ezért aztán végül önvédelemre hivatkozva mentették fel. A Doggystyle, ami 1993 novemberében jelent meg, rögtön az eladási listák első helyére ugrott, így ez lett az első debütáló album, ami rögtön a listák első helyén kezdett.

A Death Row kiadónál indult, de 1998-ban már a No Limit kiadóhoz szerződött: ekkortól fogva használja a Snoop Dogg művésznevet, amit - mint beszámolt róla - anyjának köszönhetően vett magára, aki gyerekkorában sokszor gúnyolta őt Snoopynak az öltözködése miatt. Kiadót ezek után is többször váltott, de ezután már rendületlenül kitartott a művészneve mellett, amit lassan jól kamatoztatható márkanévvé is fejleszt.

Snoop Dogg először csak betétdalokat írt különféle filmekhez (Dr. Dolittle, Bad Boys 2, Asterix és Obelix) aztán a producerségbe is belekóstolt a pornószakmában, s végül már jól ismert sztárparádékban is domborított: főszereplő volt a Csontok című horrorban, Denzel Washington és Ethan Hawke oldalán tűnt fel a Kiképzésben, gazfickót játszott a Startsky és Hutch-ban. 2003-ban debütált a Music Televison zenei csatornán saját műsora, ami beszédstílusát utánzó módon a Doggy Fizzle Televizzle címet kapta. Népszerűségét latba vetve edzőként is komoly tömegeket mozgat meg: Kaliforniában több ezer gyerek sportol a SYFL (Snoop Youth Football League) keretei között.

Legújabban az hírlik róla, hogy gyermekkönyvet ír, ami Where's The Cheese címmel kerül hamarosan a boltokba. A mese, amit Snoop egyik barátja, Joe Cool rajzaival illusztrálnak, egy kisegér történetét mutatja majd be. A kötet iránt már most óriási az érdeklődés, s egy tévétársaság már a sztori megfilmesítésének ötletével is előállt.

A hír hallatán többen elképedve próbálták kitalálni, mivel is próbálja majd a gyerekek figyelmét felkelteni Snoop, akinek dalszövegei a bandaháborúk, a rosszlányok és a mámor hajszolásának világát idézik. A rajongóknak azonban nincs mitől tartaniuk: a színpadon Snoop biztosan nem próbálkozik mesekönyvbe illő bájolgással.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását