2024. április 23. - Béla

A Bolyki Brothers Sanghajban

Sanghajban koncertezik a már világszerte ismert magyar Bolyki Brothers capella show: csütörtökön a Csingsan (Jingshan) kerületben, szombaton pedig a két Magyarországnyi város központi koncerttermében.
2008. augusztus 28. csütörtök 16:05 - Hírextra
Az együttes a Nemzetközi Művészeti Fesztivál meghívására érkezett Sanghajba, és az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával vesz részt a fesztiválon - tájékoztatta az MTI-t Hajba Judit kulturális szakdiplomata Sanghajból.

A Bolyki fivérek honlapjukon megírták, hogy a koncertre két kínai dallal is készültek, hallás után tanulták meg.A négy hivatásos muzsikus produkciója nemcsak azért egyedülálló, mert testvérek, hanem mert a dzsesszben és a komolyzenében is jelentős eredményeket értek el.

A fivérek - Bolyki András bariton, György tenor, László basszus és Balázs kontratenor - több mint 20 éve énekelnek együtt, otthon vannak a dzsessz, a pop, a gospel és a komolyzene világában egyaránt. Koncertjeiken csak a hangjukkal dolgoznak, capellaként, kísérő hangszert nem használnak, holott mindegyikük hangszeres zenéből diplomázott, így hegedűn, csellón vagy klarinéton is játszik.

Szerepeltek együtt az Erkel Ferenc Kamarazenekarral, a Budapesti Fesztiválzenekarral, dolgoztak Al Di Meola gitárművésszel, a Benkó Dixieland Banddal, Dés László szaxofon- és Illényi Katica hegedűművésszel. Musicaljük, a Dr. Bubó a Budapesti Sportarénában és vidéken is nagy sikert hozott.

A sanghaji kulturális információs honlapon kiemelik a Bolyki fivérekről, hogy az instrumentumok hangzását is emberi hangon szólaltatják meg, virtuóz szólókkal, így imitálják a trombitát, a gitárt és más hangszert. Koncertjük különleges élményt jelent - olvasható a culture.sh.cn című portálon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását