2024. április 24. - György

A BBC koncertsorozata meghajol az új EU-szabályok előtt

Az Európai Unió legfrissebb, hangerőre vonatkozó előírásainak betartása érdekében Anglia legrangosabb koncertsorozata, a BBC Proms változásokat vezet be a próbák és az előadások módjában - tudatta a BBC.
2008. augusztus 29. péntek 18:45 - Hírextra
Az új szabályok értelmében, amelyek többek között azt is megszabják, hogy egy koncert előadói, illetve közönsége mennyire lehetnek hangosak, meg kellett változtatni a zenekarok elrendezését és be kellett vezetni a próbák zajmérését - tudatta a brit közszolgálati műsorszolgáltató.

A koncertsorozat sajtóreferense, Rebecca Driver szerint ugyanakkor túlzóak azok a híresztelések, amelyek szerint a BBC Proms zenészeinek az eddiginél halkabban kell majd játszaniuk. Elismerte, hogy az új szabályok tiltják a 140 decibelnél hangosabb zenét, ez azonban véleménye szerint alig lesz hatással a leginkább akusztikus zenét játszó Promsra. Egy rockkoncert sokkal nagyobb változásoknak lesz kitéve - tette hozzá.

A sajtóreferens úgy látja, hogy az olyan újítások, mint például a réz- és fafúvósokat elválasztó tér növelése, vagy a próbák hosszának szabályozása, teljesen ésszerűek és a zenészek érdekeit szolgálják.

A BBC Promps, amelyet a londoni Royal Albert Hallban tartanak, egy 114 éves múltra visszatekintő koncertsorozat, amelyet azzal a céllal indítottak el 1895-ben, hogy a tömegeket bevezesse a klasszikus zene világába. A nyolchetes, szeptember 13-ig tartó zenefolyam a klasszikusok mellett jazz-zel, népzenével, sőt elektronikus zenével is szórakoztatja a közönséget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását