2024. április 20. - Tivadar

Reppelj Schillert!

A "Schiller és a rap" diákverseny nyitórendezvényeként Sub Bass Monster és zenekara szabadtéri koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők Budapesten, a Bakáts téren szombaton; a rapper tagja annak a zsűrinek, amely novemberben kiválasztja majd a "Schiller
2008. június 12. csütörtök 11:34 - Hírextra
A Goethe Intézet honlapján már februártól olvasható az a felhívás, amely 10-18 éves diákokhoz szól; a versenyzők feladata egy kedvenc Schiller vers elreppelése németül - mondta el Veress Bernadett, az intézet munkatársa.

A dalt legkésőbb november 15-ig mp3 formátumban kell feltölteni a honlapra, vagy eddig az időpontig postai úton kell megérkeznie a budapesti Goethe Intézetbe CD-n. Harmadik lehetőségként emailben, csatolt fileként a mobillal készített anyag is beküldhető; a pályázaton csak a honlapon található zenei alapok használhatók fel.

A magyar mellett lengyel, litván, cseh és szlovák részvétellel megrendezendő projekt célja, hogy a fiatalok megtanulják: lehet a rap technikáit a német klasszika íróinak, Goethének és Schillernek a szövegeivel kombinálni - mondta a közlemúltban Gabriele Gauler, a Ráday utcában található Goethe Intézet igazgatója a Ráday Kultucca fesztivált bemutató sajtótájékoztatón.

A zsűri tagjai Németországban a DOPPEL-U kiadójának csapata, az „U-Quadrat“, továbbá minden résztvevő országban egy-egy rap- illetve Hip-Hop – sztár és a Goethe Intézet két munkatársa lesz.
A Schiller-rap verseny két magyar győztese 2009 elején Németországba utazhat, ahol egy professzionális stúdióban a többi ország kiválasztottaival közösen egy CD-t készítenek - tette hozzá az igazgató.

Az összes nyertes közül internetes szavazással a diákok maguk választhatják majd ki azt a legjobb előadót, aki a németországi "Rap-macht-Schule-Event" 2009 keretében, Schiller német költő 250. születésnapján a DOPPEL-U csapatával egy színpadon áll majd.

Az egyik legismertebb magyar rapper, Sub Bass Monster 1994-ben alapította meg első zenekarát és 1999-ben jelent meg első nagylemeze, a Félre az útból, melyet számos maxi CD és két újabb album követett: Tovább is van, mondjam még? (2001), Sub Bass Monster (2006) címmel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását