2024. április 26. - Ervin

"Ütős" koncert a fővárosi állatkertben

Magyar népdalok mellett spanyol, francia és latin zene is felcsendül a Szent István Király Zeneiskola Ütőzenekarának előadásában szerdán a Fővárosi Állat- és Növénykertben a Zenés állatkerti esték koncertsorozat befejező részeként - közölte Mericske Zoltá
2008. augusztus 26. kedd 18:16 - Hírextra
Gershwin jól ismert melódiája, a Somebody loves me mellett a Tavaszi szél vizet áraszt, valamint a Körösfői kertek alatt című népdal is elhangzik a másfél órás műsorban, a világzenei válogatásban Zorba, a görög, a Guantanamera és a Bamboleyo is szerepel. A közönség meghallgathatja Edith Piaf Mylord című sanzonjának átdolgozását, Adriano Celentano slágerét, az Azzurót, Johann Strauss Kék Duna keringőjét valamint Dvorak Szláv táncát is.

Az együttes vezetője felidézte, hogy a tavaszi öttusa világbajnokság megnyitóján a résztvevő 40 ország mindegyikének játszottak valamilyen ismert dalt, s a szerda esti koncerten ezek közül is sokat előadnak majd, kínai népdaltól kezdve a kirgiz folkzenéig.

A 13 éve alapított zenekarban fellépnek 3. osztályos általános iskolás tanulók és egyetemisták is, a 30 fős ütőegyüttes hetente egyszer próbál, s nagyon sok helyen játszanak. Több ízben léptek fel jótékonysági koncerten is, például a Heim Pál Gyermekkórház, vagy a kecskeméti S.O.S. Gyermekfalu javára - közölte Mericske Zoltán.

A koncert szerda este 20 óra 30 perckor kezdődik, a programra érkező látogatók előtt azonban már 19 órakor megnyitják az Állatkert kapuit, így a koncertlátogató közönség megtekintheti a Pálmaházat, az Akváriumot, sétát tehet a Főkapu környékén és a Nagy-tó partján, vagy felkeresheti a Japánkertet is. Kedvezőtlen időjárás esetén a koncertet a Nagyszikla belsejében tartják meg.

A Zenés állatkerti esték koncertsorozat keretében összesen tizenhárom koncertet hirdettek meg ebben az esztendőben. A fellépők között volt a Rádzsasztáni Népi Együttes, a Grupo Bahia Samba, az Orosz Zoltán Trió és Bardóczy Attila, a Budapest Ragtime Band, a Miskolci Ütősök Zenekara, a Hot Jazz Band, a Budapest Klezmer Band, a MÁV Szimfonikus Zenekar, a Cotton Club Singers és a Benkó Dixieland Band is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását