2024. március 29. - Auguszta

A kisjövedelmű amerikaiak egészségének sem Obama, sem McCain nem tesz jót

A szerény jövedelmű állampolgárok szempontjából a jelenlegi amerikai elnökjelöltek egyike sem foglalkozik megfelelően az egészségügyi ellátás javításával. A pesszimista véleményt a legújabb közvéleménykutatás eredményei is igazolják.
2008. augusztus 26. kedd 10:00 - Hírextra
Amikor a választási küzdelem megindult, az egészségügyi szakértők nagy figyelmet szenteltek az amerikai elnökjelöltek egészségügyi reformígéreteit. Hillary Clinton kiesésekor sokan megjegyezték, hogy csak az ő programjában szerepeltek lényeges változtatásra vonatkozó tételek, és ezután a sok nehézséggel küszködő betegellátás érdemlegesen nem változhat.

Az egészségpolitikai szakértők közül többen emlékeztettek, hogy Bill Clinton elnöksége idején feleségét bízta meg, hogy készítsen reformtervet a közegészségügy átalakítására. Az terv elkészült, de sokan azonnal rámutattak: az elképzelés eleve bukásra van ítélve, mert a first lady egy rendkívül erős szereplő, a gyógyszeripar működésében kívánt beleszólni.

Hillary Clinton mostani tervei ugyan reálisabbnak tűntek, de miután kénytelen volt elhagyni az elnökválasztási harcot, már csak Obama és McCain politikája érvényesülhet.
A Harvard Egyetem és a Washington Post 1350, véletlenszerű kiválasztás alapján csoportosított, alacsony jövedelmű amerikai véleményét kérdezte meg erről a témáról.

A 18-64 éves résztvevők éves jövedelme kevesebb mint 27 ezer dollár. Körükben meggyőzőnek tűnő előnnyel Obama vezetett. A vizsgálatot vezető kutatók szerint ebben szerepet játszik a megkérdezettek között szereplő számos feketebőrű és spanyolajkú, akik általában a demokrata szavazók. A részletes elemzés azonban azt jelzi, hogy Obama a fehérbőrű nem gazdag szavazók között is 10 százalékkal vezet.

A megkérdezettek 70 százalékának volt az a véleménye, hogy az új elnöknek mindenki számára elfogadható egészségügyi ellátást kellene biztosítani. Többségük azonban úgy látja, hogy ez az elnökjelöltek egyikétől sem várható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását