2024. április 26. - Ervin

Fejlesztik a járóbeteg-ellátást

Fejér megye két kistérségében és a móri kórházban a Társadalmi Operatív Program (TIOP) keretében nyert pályázati forrásból fejlesztik a járóbeteg-ellátást - mondta a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke az MTI-nek.
2008. augusztus 19. kedd 08:05 - Hírextra
Pál Béla tájékoztatása szerint a gárdonyi kistérség több mint 762,8 millió forintot, az ercsi kistérség mintegy 968,4 milliót, a móri városi kórház pedig több mint 690,6 millió forintot nyert a TIOP pályázaton.

A pénzből Velencén zöldmezős beruházással a gárdonyi kistérség 7 települését ellátó, magas színvonalú egészségügyi szolgáltatást nyújtó szakrendelőt építenek.

Ercsiben a meglevő szakrendelőt korszerűsítik, alakítják át, s megteremtik a kistérség 16 ezer lakóját kiszolgáló modern járóbeteg-szakellátó központot.

A móri városi kórház a sikeres pályázat eredményeként teljesen felújítja a járóbeteg-ellátást szolgáló épületet, valamint korszerűsíti az orvosi műszerparkot és az informatikát. A fejlesztés során egynapos sebészetet is kialakítanak, ehhez klimatizált műtőt hoznak létre. A kórház rendelőintézetében több mint 35 ezer lakos járóbeteg-ellátását végzik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását