2024. április 25. - Márk

Bővülő sebészeti ellátás

Negyedével nő az egynapos sebészeti ellátásban végezhető beavatkozások száma, mivel az egészségbiztosítási alap megtakarításából éves szinten 400 millió forinttal növelik az erre előirányzott 3 milliárd forintot - tudta meg a Világgazdaság.
2008. augusztus 25. hétfő 07:22 - Hírextra
lap hétfői számában idézi Kiss Zsoltot, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főosztályvezetőjét, aki elmondta: azoknak a szolgáltatóknak engedélyeznek a korábban megállapítottnál több beavatkozást, amelyek már fölhasználták a velük kötött szerződésben meghatározott teljesítménykeretet.

Az OEP becslése alapján három egynapos sebészetben ellátott beteg egy kórházi várólistást válthat ki.

Adataik szerint a nőgyógyászati ellátások 63, az epekőzúzások 84, a kézsérülések 76, a pacemakerek (szívritmus-szabályzó készülékek) beültetésének 50 százalékát így végzik el, de bővül az urológiában is ez a fajta ellátás.

A fejlesztések ellenére az összes műtét mindössze 2,1 százaléka egynapos sebészeti ellátás, miközben több észak-európai államban 50-55 százalékos ez az arány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását