2024. április 23. - Béla

Leállhat az ország első mentőrobogója

Veszélybe került az ország első mentőrobogójának működése: nincs, aki állja a személyzet fizetését - közölte a járművet működtető Siklósi Gábor mentőápoló szerdán az MTI-vel.
2008. augusztus 20. szerda 14:45 - Hírextra
"Bár a robogóval a mentők a június elsejei indulás óta már több mint 150 bajbajutottnak segítettek, két és fél hónapja mindezt teljesen ingyen teszik" - jegyezte meg közleményében, hozzátéve, bevetéseik 72 százalékában nem is volt szükség már mentőautóra.

Hozzátette: a robogót a Főnix-Med Mentőszolgálat szerelte fel a szükséges orvosi eszközökkel, s ők is üzemeltetik a saját költségükön. A három kiemelt mentőápoló fizetését viszont már nem tudják állni, a megszerzett szponzor később visszalépett, "így jelenleg senki sincs, aki finanszírozná a három robogós mentősnek a napi mindössze hatezer forintos fizetését".

Május végén mutatták be az újraélesztő készülékkel is felszerelt mentőrobogót, amelynek elsődleges célja, hogy gyors ellátást biztosítson a betegek, sérültek számára, Budapest teljes területén riasztható.

A mentőápoló akkor úgy nyilatkozott: a robogó ötlete egy decemberi eset után vetődött fel, amikor egy kislányhoz motorral mentek ki az életét megmentő mentősök - közölte Siklósi Gábor, aki egyike volt a helyszínre érkező mentősöknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását