2024. április 26. - Ervin

Junkies és a „tökéletes név”

Ezen a héten a Pont FM nyári klubjában kedden és csütörtökön lesznek koncertek. A szerdai nap kimaradása miatt bőségesen kárpótol minket a két csapat: kedden ugyanis a Junkies lép színpadra a RockTó Café Csónakházban, míg csütörtökön a Perfect Name szórak
2008. augusztus 18. hétfő 16:26 - paulson

Nem káros az egészségre

Az 1994 óta Szekeres András hangjával fémjelzett - sokszor punk-metal címkével ellátott - Junkies zenekar még az idén előrukkol új nagylemezével, amiből várhatóan a kedd esti koncerten már kaphatunk némi ízelítőt. Szekeres András ennyit elárult a szövegekről: „Foglalkoztat minket egy csomó olyan ügy, ami felidegesít bennünket. Nyilván a dühünket úgy tudjuk a legjobban kiadni, ha szövegekbe öntjük őket. Ez mindenkinek jobb így, mi sem leszünk frusztráltak attól, hogy bennük marad az a méreg.” De arról már, hogy pontosan milyen témákról van szó lényegesen sejtelmesebben fogalmazott: „Ez maradjon titok. Úgymond rá szeretnénk majd szabadítani ezt a lemezt erre az országra.”

A zenekar legújabb dalának videóklipjével ajánljuk mindenki figyelmébe a kedd estét, az Orczy-kertet, és a tóparton a Junkies koncertet.


Csatornapatkány


Helló a popszakmának alternatív zenészektől

A Perfect Name zenekar neve nemcsak a rock rajongóinak csenghet ismerősen. A kilencvenes években műfaji határokon átütő sikert arattak „Helló” című dalukkal. Noha az együttest inkább az undergroundhoz sorolnánk, ezt a nótát szinte egy ország dúdolta.

Mint a Rocközönben tett látogatásuk során mesélték, a vicces az egész történetben az, hogy a csapat annyira nagyon nem is vágyott ilyen mértékű sikerre – árulta el Losó Hartmann Zoltánnak. Nem is nagyon tudtak vele mit kezdeni: az valahogy elég távol állt a csapattól, hogy bevásárlóközpontokban playbackeljenek. Néhány ilyen felkérésnek ugyan eleget tettek, de hamar rájöttek, hogy ez a dolog nem arról szól, mint ami miatt ők zenélni kezdtek annak idején. Pech: miután a pingpongasztalnyi színpadokon való tátogás lehetőségét lemondták, és határozott nemekkel válaszoltak az ilyen tartalmú felkérésekre, egyéb, élő lehetőségekkel is ritkábban keresgélték őket.

De a csapat nem csak a kilencvenes években volt aktív: a mai napig köszönik, jól vannak. Időközben cserélődtek az emberek a gitáros és dobos poszton (így visszatért a korábbi húrnyűvő, Molnár László is – nem mellesleg a Helló szerzője is), így jelenleg a Losonczi Pál – billentyűk, Sándor Zsolt – basszusgitár, Varga Zsolt – ütősök, Molnár László – gitár, Baradlay Richárd – ének felállásban nyomulnak mindenhol, ahová hívják őket. Például csütörtök este az Orczy-kertben található RockTó Café csónakházban.

A zenei kiegyensúlyozottság jegyében halljuk, hogyan köszönnek a Perfect Name tagjai.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását