2024. április 30. - Katalin, Kitti

Sziget - Először lép fel Magyarországon Vitalic

Az electro, techno és house, valamint az e műfajokat ötvöző hibridek rajongói csütörtökön végre élőben is megismerkedhetnek a Magyarországon először fellépő dijoni Pascal Arbez-Nicolas, alias Vitalic zenéjével a Sziget fesztiválon.
2008. augusztus 13. szerda 09:48 - Hírextra

A zenész korábban Hustler Pornstar művésznéven adott ki techno és house anyagokat a kilencvenes évek második felében. A szexi electro hangzásra felfigyelt a stílus "pápája", DJ Hell is, ezért 2001-ben az International Deejay Gigolo Records gondozásában megjelent a Vitalic számára világsikert hozó Poney EP.

Az album legsikeresebb darabja, a Poney Part 1 csavarós szintihanggal indít, majd a középtempójú pumpáló ritmus és a szállós dallam készteti önfeledt táncolásra a bulizókat. A számhoz készült vicces klipben sok kutya látható "hiperlassú" mozgással. Az album másik remek darabja a You prefer cocaine.

Ezt követően folyamatosan jelentek meg újabb és újabb nagy sikereket hozó lemezei: köztük a My Friend Dario és az OK Cowboy. Alapvetően a Daft Punk, Miss Kittin, The Hacker által behatárolható kört bővíti tovább Vitalic.

A külföldi rajongói oldalak látogatói el vannak ragadtatva Vitalictól: van, aki élete legszebb 45 percének titulálja a sztár ausztráliai buliján felépített szettjét, mások a londoni Fabricban tartott fellépését tartják emlékezetesnek. Aki szereti a ,80-as évek szintipop hangzását, az nem fog csalódni Vitalicban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását