2024. április 30. - Katalin, Kitti

Zene-bona

Művészeti napokat rendeznek a Somogy megyei Andocson augusztus 8-a és 10-e között; az érdeklődő közönséget kézcirkusz, színházi- és táncelőadások mellett koncertek, Paprika Jancsi csúzlizdája és kézműves tevékenységek is szórakoztatják.
2008. augusztus 3. vasárnap 17:00 - Hírextra

A rendezvény művészeti vezetőjének tájékoztatása szerint a Kakasülő című színházi kabaré nyári bemutatójával kezdődik péntek este a rendezvénysorozat; az altemplom kamaraszínpadán látható színházról szóló darab egyebek mellett Heltai Jenő, Karinthy Frigyes és Molnár Ferenc írásaiból merít. Teljesen új repertoárt kínál az idei, magánforrásból megvalósuló rendezvény, csupán Paprika Jancsi csúzlizdája tér vissza Andocsra, a gyereke nagy örömére - fűzte hozzá Cserje Zsuzsa.

Az Ektar zenekar várja a közönséget este kilenc órától a templomkertben; a Hólyagcirkusz című előadás koncertváltozatában a Szőke Szabolcs által megzenésített Omar Khajjam és ismeretlen arab költők versei-dalai, valamint a Gita Govinda részletei hangzanak el Weöres Sándor fordításában.
Szombaton Pályi János bábszínházában a vörös sipkás Vitéz László várja a gyerekeket egy hagyományos vásári bábjátékra a ligetben, de üvegfestésen és kerámiakészítésen is részt vehetnek kisebbek és nagyobbak egyaránt.


A Sivasakti Kalánanda Táncszínház Indiai Táncestjét tekintheti meg a közönség a templomkertben, majd Sári László beszélget az érdeklődőkkel Indiáról. A Piaf két arca című zenés játék színesíti a repertoárt este 7 órai kezdettel; a darab sanzonjait Bonyár Judit énekli, Edith Piaf életének pillanatait Bacskó Tünde játssza el.


Én egy szemüveges kisfiú vagyok címmel kilenc színész játékát nézhetik meg Pelsőczy Réka rendezésében; az előadásban felidéződnek a gyerekkori álmok, játékok, mondókák, és ezzel szemben a felnőtt élet problémái kórusban, monológban, zenében, táncban. Az előadásban felhasznált szövegeket gyerekek írták. Este 11 órakor a gyimesi és moldvai csángó népzenét játszó Mokányos együttes koncertje invitálja a zenekedvelőket a sátorba.


Vasárnap Bazsinka Zsuzsanna és Berkes János operaénekesek hangversenye várja a közönséget a templomba; a hangversenyt Pfeiffer Gyula orgonajátéka teszi teljesebbé. Zalán Tibor Rettentő görög vitéz című antik mesejátékát a Stúdió K. művészei adják elő Fodor Tamás rendezésében, délután pedig Zöld Csaba és Szőcs Artúr játsszák a Heltai Jenő verseiből és írásaiból írt Nőügyek című zenés darabot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását