2024. április 30. - Katalin, Kitti

Naponta 120 rendőr a fesztivál helyszínén

Naponta körülbelül 120 rendőr teljesít szolgálatot a Sziget fesztiválon és a rendezvény közvetlen környezetében - mondta el Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány a Szigeten működő rendőrőrsön tartott keddi sajtótájékoztatóján.
2008. augusztus 12. kedd 17:57 - Hírextra
Közölte, hogy kollégáik egy része egyenruhás, másik része pedig civil nyomozó. Sokan vannak a helyszínen a kábítószer-bűnözés elleni szolgálattól, ugyanis ez a probléma az elmúlt években is aktívan jelentkezett. Mellettük a Szigeten dolgoznak gépkocsi-feltöréses bűncselekményekkel foglalkozó rendőrök is, valamint a főkapitány szavai szerint szinte az egész zseblopási osztály ott dolgozik.

Hozzátette, hogy a bűncselekmények száma egyik évben sem érte el a háromszázat, a legjellemzőbb a sátrak kifosztása és a zseblopás volt.

Tóth Gábor kitért arra, hogy a Sziget fesztiválon 16 éve vesznek részt a rendőrök, amikor biztosítják az eseményt, de emellett kilenc éve saját Yard sátorral is a helyszínen vannak.
A főkapitány elmondta, hogy a Szigeten 24 órában működik a rendőrőrs, ahol felveszik a sértettek panaszait és megindítják a szükséges eljárást.

A sajtótájékoztatón Markó Attila III. kerületi rendőrkapitány elmondta, hogy idén újításokat vezettek be. A kerületi önkormányzat lezáratta a környező utcákat, oda csak azok hajthatnak be, akiknek erre külön engedélyük van.

Beszámolt arról, a fesztiválon sok a francia, a német és a holland állampolgár, akik sérelmére bűncselekményeket követnek el, illetve ők maguk is követnek el bűncselekményeket, ezért külföldi rendőrök is szolgálatot teljesítenek a Szigeten. Idén két-két francia, holland és angol
kollégájuk dolgozik a rendezvényen.

Markó Attila felhívta a fesztivál közönségének figyelmét, hogy lehetőleg minél többen használják az ingyenes értékmegőrzőket.Újságírói kérdésre elmondta, hogy a nulladik napon hat bűncselekményről érkezett bejelentés, ezek közül kettő sátorlopás volt,
négy pedig kábítószerrel való visszaélés.

Utóbbiakban három külföldi és egy magyar állampolgárral szemben indult eljárás, mindannyiuknál marihuánát találtak.A sajtótájékoztatón résztvevő újságírókat mikrobuszokkal és rendőri felvezetéssel juttatták el a Sziget előtti benzinkúttól a benti rendőrőrsig

A egyik újságíró meg is jegyezte: korábban sokszor gondolt arra, hogy egyszer rendőrök viszik ki a Szigetről, de az soha nem jutott volna eszébe, hogy a rendfenntartók viszik be. A szirénázó és kék villogót használó rendőrmotorosok mögött vonuló konvoj komoly fejtörést okozhatott azoknak a szigetlakóknak, akik a fesztiválon relatíve korainak számító délután három órás időpontban az autókaraván útvonala mellett sétálgattak, hiszen így általában csak a nagy nevű fellépőket szokták a nagyszínpadhoz szállítani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását