2024. április 27. - Zita

Sziget - új helyszín az A38 Hajó színpada

Az A38 Hajó kulturális sokszínűséget szeretné tükrözni a szerdán kezdődő Sziget fesztiválon bemutatkozó A38 Színpad, ahol "visszaköszönnek" olyan produkciók, amelyekkel a hajó közönsége már találkozhatott - mondta el Hámori Viktória, a szórakozóhely sajtó
2008. augusztus 12. kedd 17:00 - Hírextra
Mint közölte, szeretnék, ha többen megismernék az A38 Hajót, ezért a színpad programja illeszkedik a hajó szellemiségéhez. "Örülnénk, ha a Sziget idejére Budapestre látogató külföldiek a fesztivált követően vagy következő útjuk során eljönnének az A38-ra" - hangsúlyozta Hámori Viktória.

Kiemelte: az "elhanyagolt" kelet- és közép-európai könnyűzenét szeretnék bemutatni a Sziget fesztivál közönségének. Az A38 Színpad egyik kiemelt programja lesz pénteken az osztrák Parov Stelar dzsessz-funk mágus, csapata a hazai Másfél együttes "testvérzenekara" - magyarázta Hámori Viktória.

A koncertek minden nap délután 17 órától másnap hajnalig tartanak. Szerdán színpadra lép az etnopopot játszó Zuboly együttes, őket az este folyamán a Markscheider Kunst nevű orosz ska-punk csapat követi. Szerdára várják az amerikai Kultur Shockot, amely - a rendkívül népszerű Gogol Bordellóhoz hasonlóan - a punkot, a funkot a balkáni és a klezmer zenét hozza "egy fedél" alá. Az első nap hazai sztárja a Kiscsillag zenekar, majd a műsort a Kiss Erzsi Music zárja.

Csütörtökön késő este a Modeselektor nevű német elektronikus duó lehet az egyik színfolt a programban, a hazai fellépők közül pedig a drum and basst és ska zenét játszó Tudósok kelthet figyelmet. Pénteken Parov Stelar mellett a Myster Möbius is színpadra lép.

Szombaton a Kumm nevű román pszichedelikus indie-rock formáció mutatkozik be a Szigeten, majd az Anima Sound System és a Kampec Dolores zenél. Vasárnap két hazai formáció, a Kerekes Band valamint az Erik Sumo Band is szórakoztatja a közönséget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását