2024. május 10. - Ármin, Pálma

Kisiklásos vasúti balesetek Magyarországon

Könnyű sérültjei vannak annak a balesetnek, amely szombat délután a Budapest-Dombóvár-Pécs vasútvonalon, a Tolna megyei Kurd és Szakály-Hőgyész állomás között történt: kisiklott és az oldalára borult a Kaposvárról Budapest Déli pályaudvarra tartó vonat tö
2008. augusztus 2. szombat 20:15 - Hírextra

2004. július 29. - Személyi sérülés nem történt, amikor a Déli pályaudvaron egy tolató szerelvény utolsó kocsija áttörte az 5. vágány ütközőbakját és felszaladt a peronra. A szerelvény utolsó előtti vagonja, egy büféskocsi kisiklott.

2004. szeptember 15. - Kisiklott egy tehervonat hat kocsija a Szabolcs megyei Fényeslitke pályaudvarának közelében. Három tartálykocsiból gázolaj folyt ki, de személyi sérülés nem történt.


2004. október 22. - Záhonynál kisiklott egy gázolajat szállító tehervonat öt kocsija. Személyi sérülés nem történt, s gázolaj sem szivárgott ki a tankerekből

2005.június 30. - A győri vasútállomáson kisiklott egy motorszerelvény.

2005. augusztus 22. - Veszprém és Herend között egy tehervonat tíz vaslemezzel rakott kocsija siklott ki, amikor a szerelvény egy megsüllyedt pályaszakaszra futott. Személyi sérülés nem történt.

2005. augusztus 30. - Pest megyében, Tápiószecső és Nagykáta között kisiklott a Civis InterCity két kocsija, amikor a vasúti pálya mentén ideiglenesen tárolt sínszál egyik vége a vonat útjába került.

2006. március 12. - Tolatás közben kisiklott egy tartálykocsi a szentgotthárdi vasútállomáson.

2006. április 7. - Kisiklott a Dunaújvárosból Budapestre tartó gyorsvonat egyik kocsija a Déli pályaudvar előtti úgynevezett "váltókörzetben".

2006. november 23. - A ferencvárosi pályaudvar melletti üzemi területen tolatás közben kisiklott egy dízelmozdony, és három tengellyel az úgynevezett mozdonyfordító aknába borult. Senki nem sérült meg.

2006. december 7. - Kisiklott egy gyorstehervonat hét vagonja a Hajdú-Bihar megyei Ebesnél.

2006. december 27. - Győr-Moson-Sopron megyében, Lébény-Mosonszentmiklós és Kimle állomások között kisiklott egy tehervonat négy kocsija, amelyek közül egy felborult, és rakománya a másik vágányra ömlött.

2007. szeptember 7. - A Keleti pályaudvar előtti vágányszakaszon kisiklott egy személyvonat négy kocsija. A balesetben senki nem sérült meg.

2007. október 1. - Zala megyében a nagykapornaki állomáson tolatás közben kisiklott egy tehervagon.

2007. november 20. - Kisiklott és elzárta a vasúti pályát egy tehervonat két tartálykocsija az érdi állomásnál.

2008. január 7. - Kisiklott, azaz "leugrott" egy mozdony kereke a sínekről a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tarcal állomástól körülbelül 500 méterre, személyi sérülés nem történt.

2008. február 7. - Benzin szivárgott ki abból a vasúti tartálykocsiból, amely Budafok-Háros állomáson a sínek elhanyagolt állapota miatt kisiklott.

2008. február 27. - Kisiklott egy személyvonat mozdonya és első kocsija Pest megyében, Örkény állomásnál.

2008. március 16. - Kisiklott az utolsó személykocsi a Nyugati pályaudvaron, amikor a szerelvényt nekitolták a vágányzáró baknak.

2008. május 30. - Kisiklott egy tehervonat egyik kocsija a szolnoki vasútállomás előtt. A balesetet az okozta, hogy a kocsi rakományát egyenetlenül pakolták fel.

2008. június 9. - A Nyugati pályaudvaron tolatás közben kisiklott egy vasúti szerelvény utolsó kocsija.


2008. június 22. - Kisiklott egy motorvonat a Fejér megyei Pusztaszabolcsnál, amikor az állomásra érkezés közben a váltóberendezéseknél négy kerékkel "lelépett a vágányról".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását