2024. április 19. - Emma

Kiskunlacháza ad épületet a rendőrségnek

Kiskunlacháza önkormányzata kijelölte azt a saját tulajdonú épületegyüttest, amelybe egy leendő rendőrőrs költözhetne; az őrs telepítéséről már egyeztetnek az országos rendőrfőkapitánnyal - közölte a Pest megyei nagyközség polgármestere csütörtökön az MTI
2008. december 4. csütörtök 13:06 - Hírextra
Répás József elmondta, hogy a közbiztonság kérdése a november 23-án elkövetett gyilkosság kapcsán került előtérbe a 9 ezer lakosú településen; az áldozat egy 14 éves lány volt.

A kiválasztott épület egyik szárnyában a polgárőrségnek vannak helyiségei, a másik, üresen álló szárnyban rendezkedhetne be az őrs, működéséhez a nagyközség költségvetéséből biztosítanának keretet. Térfigyelő rendszert is telepítenek Kiskunlacháza különböző pontjaira, ehhez az önkormányzati testület döntése alapján közbeszerzési eljárást írnak ki. Az anyagi fedezetet a nagyközség költségvetéséből a fejlesztési keret terhére biztosítják - tette hozzá.

Gyovai Margit, a helyi művelődési ház dolgozója arról tájékoztatta az MTI-t, hogy több társával közösen aláírásgyűjtési akciót indított annak demonstrálására: kiállnak a polgármester által a múlt pénteki tüntetésen közzétett, a legfőbb közjogi méltóságok számára megfogalmazott petícióban foglaltak mellett. Ebben a levélben a többi között a rendőrség vidéki szolgálatának megerősítését, a bűnözés elleni határozottabb fellépést és a polgárőrség hatáskörének törvény által biztosított kiterjesztését követelik - közölte.

A hétfőn indult akcióban csaknem ötven helyi önkéntes vesz részt, akik a település közintézményeiben és az otthonokat felkeresve gyűjtik a polgármestert támogató aláírásokat. Többen a szomszédos településekről, például Makádról, Ráckevéről jöttek el szignálni az aláíró íveket. Eddig ezernél jóval több aláírás gyűlt össze - mondta a civil kezdeményező.

Bényi Mónika, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a nyomozók jelenleg is nagy erőkkel dolgoznak a kiskunlacházi bűntény feltárásán. Több értékes adattal is rendelkeznek, de ezekről a tettesek kilétének kiderítése érdekében egyelőre továbbra sem adnak tájékoztatást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását