2024. június 21. - Alajos, Leila

Újabb BKV sztrájk

A tervezett járatritkítások, az újabb létszámleépítések és munkakörülményeik romlása miatti tiltakozásukként november 20-án üzemkezdettől kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak egy budai és egy pesti buszgarázs dolgozói - közölte az érintett két szaksze
2007. november 15. csütörtök 17:54 - Hírextra
Nemes Gábor, a Cinkotai Autóbusz Üzem és Bartha Pál, a Fürst Autóbusz Szakszervezet vezetője hangsúlyozta, aggodalommal figyelik a médiában megjelenő járatritkítási ötleteket. Ezek az utasok elégedetlenségén túl nem szolgálják a dolgozók érdekeit sem - jegyezték meg.

Az érdekképviseleti vezetők elmondták, hogy mindezekről a kérdésekről konzultációt kezdeményeztek Antal Attila vezérigazgatóval, ő azonban "az érdemi tárgyalások megkezdését halogatja". Mint mondták, időhúzásra utal az, hogy a vezérigazgató nem kezdte meg a tárgyalásokat az általuk jelzett időpontban.

A szakszervezetek nehezményezik, hogy a BKV átszervezése és a létszámleépítések miatt egyre nehezebb körülmények között kell dolgozniuk. Emiatt szerintük "veszélybe kerül a szolgáltatás színvonala, a biztonságos munkavégzés, valamint a tömegközlekedés biztonsága".

Felhívják a figyelmet arra is, hogy az alkatrészek hiánya miatt, a szerelők önhibájukon kívül, egyre többször nem tudják a munkájukat szakszerűen elvégezni. Előfordul az is, hogy más járműből kiszerelt használt alkatrészekkel végzik el a szükséges javításokat.

Nemes Gábor szerint a figyelmeztető sztrájkban résztvevő dolgozók száma miatt, várhatóan kedden reggel a BKV buszok fele nem közlekedik majd a fővárosban.

Nemes Gábor nem kívánt véleményt nyilvánítani az MTI-nek arra a felvetésére, hogy a béremelések kapcsán korábban meghiúsult sztrájk miatt feszültség van az érdekképviseletek között, s ezért a többi szakszervezettel nem is egyeztettek a mostani figyelmeztető sztrájkról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását