2024. április 28. - Valéria

Gyurcsányt cáfolják a reálkereset-adatok

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc ígéreteit cáfolják a legfrissebb KSH-adatok a reálkeresetek csökkenéséről. A statisztikai hivatal pénteki adatai szerint az első negyedévben a reálkeresetek 0,7 százalékkal csökkentek az előző év azonos időszakához képest
2008. május 16. péntek 12:22 - Hírextra

"Gyurcsány Ferenc sokszor azt hazudta, hogy ezentúl könnyebb lesz a helyzet, könnyebb lesz az emberek élete. A válság azonban mélyül, Gyurcsány Ferenc fogadkozásait ékesen cáfolja a legfrissebb KSH-adat a reálkeresetek további csökkenéséről" - hangsúlyozta Mádi László, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteken az MTI-nek küldött közleményében.

A politikus szerint a kisebbségi kormányzás láthatóan képtelen kezelni az egyre mélyülő gazdasági és szociális válságot, a magyar emberek élete pedig egyre nehezebb.

A Központi Statisztikai Hivatal pénteki adatai szerint a bruttó átlagkeresetek január-márciusban 6,5 százalékkal, a nettó átlagkeresetek 6,2 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit, a reálkereset - a fogyasztóiár-index 6,9 százalékos növekedése mellett - 0,7 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását