2024. március 29. - Auguszta

Az MSZP szerint...

Az MSZP szerint több helyen összeér az újfaszista szélsőjobb és a parlamenti jobboldal. Erről a szocialista Szabó Zoltán annak kapcsán beszélt pénteken Budapesten, hogy a New York-i magyarok templomában David Irving, a holokausztot tagadó brit történész t
2008. augusztus 1. péntek 18:57 - Hírextra
Az egyre szaporodó és egyre nyilvánvalóbb jelek arra engednek következtetni, hogy "az újfasiszta szélsőjobb és a magyarországi parlamenti jobboldal több helyen összeér", és ennek az együttműködésnek a polgári körök adnak terepet - közölte a kormánypárti képviselő sajtótájékoztatóján.

Szabó Zoltán szerint felmerül a gyanú, hogy Hende Csabának, a Polgárok Házát fenntartó Szövetség a Nemzetért Alapítvány kuratóriuma elnökének, fideszes képviselőnek a feladata az, hogy ezt az összeköttetést fenntartsa.

Meddig engedi Orbán Viktor, a Fidesz, hogy egyes politikusai együttműködjenek az újnáci csoportokkal - tette fel a kérdést.

A szocialista politikus azt mondta: a napokban a New York-i magyarok egyik szélsőséges csoportja meghívta David Irvinget az amerikai nagyváros magyar katolikus templomába.
Emlékeztetett rá, hogy Irvinget a holokauszt tagadása miatt a bécsi bíróság 2006-ban három év letöltendő szabadságvesztésre ítélte, kitiltották Ausztriából, és nem kívánatos személy Kanadában, Olaszországban, valamint Németországban.

Szabó Zoltán ismertetése szerint a brit történész tavaly járt Magyarországon, és a Hegedűs Loránt református lelkész vezette Szabadság téri templomban tartott könyvbemutatót.

Az MSZP-s képviselő azt mondta: az amerikai magyar templom olasz származású tiszteletese azonnal elhatárolódott a rendezvénytől, mondván nem tudta, milyen eseménynek biztosítanak helyet.

Szabó Zoltán közölte: a New York-i Szent István templomot gyakran használja a Hóka Ernő nevével fémjelzett szélsőjobboldali csoportosulás, amely szorosan együttműködik az ottani polgári kör vezetőjével, Szilágyi Ákossal. A New York-i polgári kör és a kuruc.info honlapja azonos szerverről működött - jegyezte meg.

A Fidesz és annak elnöke, Orbán Viktor még nem határolódott el a polgári körök legradikálisabb határon túli csoportjától - mondta az MSZP-s politikus. Hozzátette: a polgári köröket korábban szervező Hende Csaba a radikális megoldások pártján áll, legutóbb a rendőrség feloszlatását javasolta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását