2024. április 25. - Márk

Gyurcsány a hibás

"Gyurcsány a hibás" néven csoportot alakít a Fidelitas, ehhez bárki csatlakozhat. A Fidesz ifjúsági szervezetének képviselői csütörtökön a leállított kormányzati negyed projekt Váci úti helyszíne előtt tartottak sajtótájékoztatót.
2008. július 31. csütörtök 12:50 - Hírextra
Egyértelműen kimondhatjuk, hogy a kudarcokért Gyurcsány Ferenc a hibás - jelentette ki Radnóti Ákos, a győri Fidelitas elnöke. Hozzátette: sokakban benne van ez a gondolat, csak nem vállalják fel.

Mint mondta, nem véletlen a sajtótájékoztató helyszínének megválasztása, hiszen a kormányzati negyed helyszínén a "nagy semmi" látható. Ez is a kormány egyik pazarlásának eredménye - tette hozzá.

A "Gyurcsány a hibás" néven alakuló csoport matricákat fog osztani az országban, aktivistái azt kérik az emberektől, ragasszák fel oda, ahol úgy gondolják, a miniszterelnök "hathatós tevékenységének" eredménye a kudarc.

Kérdő Zsuzsa Fidelitas-tag kiemelte: napról napra világosabbá válik, hogy a kisebbségi kormány a kudarcok kormánya, hiszen - tette hozzá - a kabinet akármibe kezd bele, azt félbehagyja, vagy nem úgy valósul meg, nem olyan határidőre, mint mondták.

A sajtótájékoztató előtt egy rendőr a Fidesz sajtósától megkérdezte, ki a rendezvény szervezője, az esemény várhatóan mettől meddig tart, és a személyi igazolványát is elkérte. Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője a tájékoztató megkezdése előtt újságíróknak azt mondta, a rendőrség illetékese is megerősítette neki, hogy közterületen vannak, ahol lehet sajtótájékoztatót tartani.
Az ellenzéki pártszóvivő a történtek után írásbeli kérdést intézett Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszterhez.

Az MTI-nek is eljuttatott levélben Szijjártó Péter azt kérdezi, miért érkeztek rendőrök csütörtökön is a Fidesz közterületen tartott sajtótájékoztatójára?

Korábban, június 11-én Budai Gyulát, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) szövetségi igazgatóját, fideszes választókerületi elnököt igazoltatták rendőrök, amikor a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. épülete előtt tartott sajtótájékoztatót. A rendőrség előbb "be nem jelentett demonstráció" miatt negyvenezer forintra büntette Budai Gyulát, majd az Országos Rendőr-főkapitányság szerda este elrendelte az ügy felülvizsgálatát és kezdeményezte az eljárás megszüntetését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását