2024. április 20. - Tivadar

A kormány csökkenti a munkahelyek számát

A Fidesz szerint a kormány alkalmatlan gazdaságpolitikájával munkahelyteremtés helyett csökkenti a munkahelyek számát - írta Bernáth Ildikó, az Országgyűlés foglalkoztatási bizottságának fideszes alelnöke az MTI-hez eljuttatott keddi közleményében.
2008. július 29. kedd 14:45 - Hírextra
"Egy év alatt egy kisváros lakosságával, 22 ezer fővel nőtt a munkanélküliek száma a kisebbségi kormány alkalmatlan gazdaságpolitikája miatt, amely ahelyett, hogy munkahelyeket teremtene, csökkenti a még meglévő munkahelyek számát" - fogalmazott Bernáth Ildikó azt követően, hogy a KSH közzétette: idén április és június között 0,6 százalékponttal nőtt az állástalanok száma.

A politikus szerint ez az adat újabb bizonyíték arra, hogy a kormány képtelen kezelni a válságot, mint ahogy képtelen úrrá lenni az egyre növekedő munkanélküliségen is. Mint írta, új gazdaságpolitikára van szükség, amely a munkahelyteremtést tartja egyik legfontosabb feladatának.

A munkanélküliség növekedése ugyanis tovább mélyíti a szociális válságot, és akadályozza a gazdasági növekedés beindulását, ezért az előrehozott választás immár gazdasági kényszerré vált - szögezte le a fideszes politikus.

A KSH keddi adatai szerint a munkanélküliségi ráta 2008. április és június között 7,6 százalék volt, ami 0,6 százalékponttal magasabb, mint egy évvel korábban; a foglalkoztatottak száma 3 millió 869 ezer, a munkanélkülieké 319 ezer fő volt.

Tavaly április és június között a KSH 3 millió 943 ezer foglalkoztatottat és 297 ezer munkanélkülit tartott nyilván, ami 7,0 százalékos munkanélküliséget jelentett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását