2024. április 20. - Tivadar

Civil szervezetek a szélsőséges csoportok ellen

Civil szervezetek összefogásra készülnek a szélsőséges csoportok, az utcai erőszak ellen - mondta Deák Péter válság- és konfliktuselemző, a Biztonságpolitikai és Honvédelmi Kutatások Központja közhasznú alapítvány alapítója az MTI-nek csütörtökön.
2008. július 17. csütörtök 14:50 - Hírextra
A globalizáció korszakának jelensége az utcai extrémizmus, mellyel szemben nem eseti megmozdulásokra, hanem folyamatos fellépésre van szükség a médiában, a békés demonstrációkon, az interneten, vagy akár a kulturális életben, ezért összehangolja a tevékenységét több progresszív civil szervezet - mondta a szakember.

Egyeztetések kezdődnek a Pallas Páholy Baráti Köre elnevezésű civil ernyőszervezethez tartozó Biztonságpolitikai és Honvédelmi Kutatások Központja, illetve a Magyar Békeszövetség, az Európa Ház, a XXI. Század Társaság, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének ifjúsági tagozata és más civilszervezetek között a fellépés lehetséges módjairól - mondta Deák Péter.

A feszültségkeltő, gyűlöletbeszédet gyűlöletre váltó hangos kisebbség mellett egyes szélsőséges csoportok tevékenysége már-már az utcai terrorizmus határát súrolja. Az egyik szélsőséges portálon például valóságos "terrorista szabályzat" volt olvasható, amely konkrét utasításokat fogalmaz meg terrorjellegű cselekmények elkövetésére - jegyezte meg Deák Péter.

A szakember szerint a civilek fellépése mellett a jogalkotás és a jogalkalmazás fejlesztése is szükséges az európai szélsőséges, extrém utcai mozgalmak megfékezésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását