2024. április 27. - Zita

Magyar nyerte az egyik legjelentősebb díjat a természetfotós világversenyen

A tavalyi év legjobb természetfotóit mutatja be Az év természetfotósa 2007 című fotókiállítás, amelyet az azonos elnevezésű nemzetközi fotópályázat nyertes munkáiból állítottak össze. A tárlat keddtől október elsejéig látható a Természettudományi Múzeumba
2008. július 29. kedd 00:55 - Hírextra
A verseny a világ legnagyobb pályázata, melyet a BBC Wildlife Magazin és a londoni Természettudományi Múzeum ír ki már húsz éve. Nevezik a természetfotózás Oscar-díjának is. Idén 30 ezer pályázó volt, 70 országból - mondta el az InfoRádiónak Radisics Milán, a zsűri magyar tagja.

Tíz kategória van, külön értékeljük a madár-, az emlős-, a rovarfotókat, ugyancsak a növény- és a víz alatti felvételeket, a fekete-fehér fotókat. Van ifjúsági kategória is - vázolta Radisics Milán.

Kifejtette, az elbírálásnál a megfelelő technikai feltételek megléte a minimum. A zsűri nézi a különlegességet, az egyediséget, megismételhetetlenséget, de fontos az emocionális töltet is.

Az egyik legrangosabb a portfólió-díj, amit egy tematikus sorozatért ítélnek oda. Ebben a kategóriában az Erik Hosking-díjat 2005 után újra Máté Bence nyerte el, aki már többször is sikeresen szerepelt a megmérettetésen, például 2005 kivételével minden évben elnyerte a Az év természetfotósa díjat.

Búvár kategóriában ketten is, Dombóvári Tibor és Násfai Béla is sikeresen szerepeltek. Karai Csaba az ember és természet kapcsolatáról szóló kategóriában nyert első díjat, és Somodi Márk is sikeresen szerepelt ugyanitt. Haarberg Orsolya a tájkép kategóriában ért el szép sikert.

Ez igazolja, hogy a magyar természetfotósok világszínvonalon fotóznak - jelentette ki Radisics Milán.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását