2024. április 19. - Emma

Belső vizsgálat szerint 20 perc alatt étrek Kolonicshoz

Belső vizsgálatot folytatott le az Országos Mentőszolgálat szerdán, amelyből kiderült, hogy a bejelentéstől számítva 20 perc alatt értek ki a mentők Kolonics György kétszeres olimpiai bajnokhoz.
2008. július 16. szerda 18:05 - Hírextra
A belső vizsgálat eredményét az Egészségügyi Minisztérium sajtóosztálya juttatta el az MTI-hez. A közleményből kiderül, hogy a bejelentés 10.22-kor érkezett a mentőszolgálat hívásfogadó központjába, a diszpécser 10.24-kor adta az utasítást az indulásra és a rohamkocsi 10.25-kor elindult.

A helyszínre a mentőautó 10.42-kor érkezett, a defibrillátor archívumából pedig kiderül, hogy a sportoló újraélesztését 10.44-kor megkezdték.

A közlemény szerint az OMSZ hívásfogadó központjába 10.00 és 11.00 óra között 80 hívás érkezett, melyből hét hívás szakadt meg megválaszolás előtt. A fogadott hívások átlagos várakozási ideje hét másodperc volt. 10.15 és 10.30 között egy megszakadt hívás vonalban tartási ideje öt másodperc volt.

A riasztás időpontjában a csepeli mentőállomáson lévő mentőautó a Szent István Kórházba szállított egy beteget, ezért indította az OMSZ ügyeletes szolgálatvezetője a Markó utcából a rohamkocsit, majd pár perc múlva a budai mentőállomásról a mentőorvosi kocsit - áll a közleményben.

A minisztérium tájékoztatása szerint az OMSZ által szolgáltatott adatok alapján az OMSZ elérhető volt, a mentőkocsiban rendszeresített eszközök pedig kifogástalanul működtek.

Kedden Ludasi Róbert, a kenus edzője úgy nyilatkozott, hogy a mentőautó 37 perc alatt érkezett ki a helyszínre. Elmondta: van a tragédia közelében egy új mentőállomás, de onnan nem tudtak életmentő készülékkel megfelelően felszerelt kocsit küldeni.

A pekingi olimpiára készülő 36 éves Kolonics György kedden edzésén lett rosszul, majd elvesztette eszméletét, életét a kiérkező mentősöknek sem sikerült megmenteniük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását