2024. április 23. - Béla

Rembrandt és a Gathering

402 éve született Rembrandt Harmenszoon van Rijn, festő, a 17. század egyik legjelentősebb holland művésze. Sajnos magyar vonatkozásban tragikusabb dátum a július 15.: ma edzés közben elhunyt Kolonics György, kétszeres olimpiai bajnok kenus.
2008. július 15. kedd 14:50 - paulson
Rock és sportadóként nem tudtunk elmenni egy ilyen tragikus hír mellett (itt olvashattok róla bővebben), de ahogy Freddie Mercury is énekelte nekünk „The show must go on”, így a délutánt indító videoklip ma sem maradhat el.

Ne felejtkezünk el arról, hogy ma mégiscsak a hollandok nagy napja van, ezért a tulipánok földjéről választottuk mai dalunkat, a The Gathering együttestől. Zenei címkékben nem szűkölködnek (sok változáson is ment keresztül a zenekar története során) besorolták már őket a doom, a progresszív vagy gótikus metaltól az alternatív rockon át a dream popig szinte mindenhova.

A zenekar a nyolcvanas évek végén alakult, első két albumukat még négy különböző énekessel vették fel (a gótikus metal időszakuk) 1995-ös Mandylion albumukon énekelt először Anneke van Giersbergen, akinek a bandába érkezésével együtt, eljött az hírnév is ( a hölgy egészen tavalyig tagja volt a zenekarnak). Az együttes nevét – elmondásuk alapján – a halhatatlanokról szóló Hegylakó című film (az első rész) ihlette. Többször jártak Magyarországon, 2006-ban például a Sziget nagyszínpadán lehetett meghallgatni zenéjüket.

A mai - talán kicsit formabontó - választásunk a „Saturnine” című dalra esett.


 
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását