2024. április 25. - Márk

Gyermek-mentőkocsi a Balatonnál

Speciális gyermek-mentőkocsit állított szolgálatba kedden a Magyar Gyermekmentő Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat Balatonlellén; az autó máris túl van két bevetésen - közölte Gesztes Éva alapítványi elnök az MTI-vel.
2008. július 15. kedd 14:00 - Hírextra
Az egység a július 15. és augusztus 15. közötti időszakra települt a Balaton mellé a fővárosból, szakorvossal, szakápolóval és teljes rohamfelszereléssel látva el a dél-balatoni térség súlyos állapotba került gyermeksérültjeit, -betegeit, szükség esetén a felnőtteket is.

Gesztes Éva elmondta, a növekvő balatoni turizmus, az M7-es megépülése és a dél-balatoni térség nyáron megnőtt igényeihez képest gyér orvosi ellátottsága miatt tartotta szükségesnek az alapítvány, hogy szponzorok segítségével megvásárolt második speciális mentőkocsiját a Balatonhoz telepítse. (Az első a fővárosban működik.)

A mentőkocsi már az első délelőtt két bevetésen vett részt: Balatonlellén sikeresen újraélesztettek és kórházba juttattak egy 66 éves szívbeteg férfit, s jártak egy fonyódligeti gyermektáborban is, ahol fertőzés miatt több gyermek rosszul lett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását