2024. április 16. - Csongor

Németh Samira mindenképpen magyar

Vasárnap édesapja rokonaihoz költözik a szomáliai menekült lány. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal 2005-ben meggyilkolt édesapja 30-as években kiállított születési anyakönyvi kivonata alapján kétséget kizáróan megállapította: Németh Samira magyar
2008. június 28. szombat 09:29 - Hírextra
A Kenya szomáliai határhoz közeli részén 170 ezer menekültet befogadó dadaabi táborból két hete hazamenekített Németh Samira jogilag is magyar. Nemrég az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának munkatársai jelezték a nairobi magyar képviseletnek, hogy a táborban élő szomáliai menekültek között egy fiatal lánynál magyar nyelvű iratokat találtak. A Külügyminisztérium a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével menekítette haza Samirát.

Samirát édesapja rokonai fogadják be, halottnak hitt testvérét pedig, akiről Samira hazaérkezésekor derült ki, hogy a bicskei menekülttáborban él (azóta az ő állampolgársága is tisztázódott), egy másik család az édesapa rokonságából.

Egyelőre ellentmondásos hírek szólnak Németh Béláról, Samira másik testvéréről, aki jelenleg is a dadaabi tábor lakója. Samira, aki az elmúlt napokban többször beszélt telefonon Bélával, azt mondta: testvére is Magyarországra kíván jönni. Külügyi illetékesek informálisan azt közölték, hogy megtalálták a táborban Bélát, de nekik azt mondta, maradni akar - olvasható a Népszabadságban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását