2024. április 20. - Tivadar

Eljött a civilek hete

Harmadik alkalommal rendezik meg Magyarországon is az "Állampolgári részvétel hete" című rendezvénysorozatot szeptember 24. és 30. között - tájékoztatta a főszervező, a Civil Kollégium Alapítvány ügyvezetője, Varga Máté hétfőn az MTI-t.
2007. szeptember 24. hétfő 10:53 - Hírextra

Az egész országra kiterjedő rendezvénysorozat szervesen kapcsolódik a Közép-Kelet-Európa további 16 országában megrendezendő akciókhoz.

A cél az, hogy a kampányhét keretében felhívják a figyelmet arra, hogy a civileknek beleszólásuk lehet saját jogaikba, érvényesíthetik állampolgári elképzeléseiket.

Az esemény központja Budapesten a Nyugati téren lesz, ahol egy labirintust állítanak fel, amelyben az állampolgárok megismerhetik, milyen úton és módon érvényesíthetik véleményüket saját érdekükben.

A szervezők felmérést végeznek majd, amelyben arról kérdezik az állampolgárokat, hogy milyen területen nyilvánították ki az elmúlt 12 hónapban véleményüket közérdekű témákban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását