2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Kevesebben akarnak nálunk élni

Az elmúlt évben kevesebben kértek letelepedési engedélyt a Borsod-Abaúj-Zemplén-, Heves és Nógrád megyét magába foglaló Észak-magyarországi Régióban - közölte a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságának vezetőj
2008. február 20. szerda 07:00 - Hírextra
Baróczi Andrásné elmondta: míg 2006-ban 423-an nyújtottak be letelepedési kérelmet az igazgatósághoz, addig tavaly ez a szám mindösszesen 158 volt. A tavalyi évben tehát 63 százalékkal csökkent a kérelmek száma - tette hozzá.

A jelentős mértékű csökkenést az unió bővítésével indokolta. Mint mondta, Románia EU csatlakozása óta már nem a román állampolgárok, hanem az ukránok kérik nagyobb számban az engedélyt, amelyet elsősorban a családi kapcsolatok ápolása miatt igényelnek, de munkavállalóként is érkeznek az országba.

Az igazgató szólt arról is, hogy az elmúlt évben csaknem 9 és félezer ügyfelet fogadtak az igazgatóság irodái, míg 2006-ban ez a szám 11.413 volt.

A régió három megyéjében csekély mértékben fordul elő külföldiek által elkövetett jogsértő tevékenység. 2007-ben 73 embert állítottak elő. Hat embert kitoloncoltak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását