2024. április 24. - György

Németországba szökött a bokszcsillag

Elszökött Kubából és már az egyik profi német istálló versenyzője a karibi ország korábbi amatőr bokszvilágbajnoka, Erislandy Lara. Ő az az öklöző, aki a kétszeres olimpiai bajnok Guillermo Rigondeaux-val együtt tavaly Brazíliában már megpróbált lelépni a
2008. június 13. péntek 11:21 - Hírextra
Larának néhány hete mégis sikerült kereket oldania: motorcsónakkal menekült el Mexikóba, majd végül Németországban kötött ki, ahol amúgy több neves kubai ökölvívó is profiként keresi a kenyerét, miután különböző módon dezertált Kubából, vagy éppen valamelyik külföldi verseny alkalmával hagyta faképnél csapatát.

A 25 éves Larát a hamburgi Arena Box Promotion szerződtette, ahol rajta kívül alkalmazásban áll további három korábbi kubai olimpiai aranyérmes is: Odlanier Solis, Yan Barthelemy és Yuriorkis Gamboa. A középsúly új hamburgi csillaga már edzésbe állt, első mérkőzését a hivatásosok táborában július 4-én, Isztambulban vívja. Szökésének részleteit nem kívánta felfedni.

"Erről nem beszélek, legyen elég annyi, boldog vagyok, hogy itt lehetek, előre tekintek, s az a célom, hogy a profik között is világbajnok legyek" - nyilatkozta a bokszoló.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását