2023. január 27. - Angelika

Szabadon és ingyen operálnak más neművé Kubában

Engedélyezték a kubai hatóságok a nemcsereműtétet, és a jövőben térítésmentesen fogják megoperálni azokat, akik elégedetlenek a biológiai nemükkel - jelentették be kubai illetékesek a hét végén. A döntés azoknak a politikai változásoknak a sorozatába illi
2008. június 8. vasárnap 17:40 - Hírextra
Raul Castro lánya, Mariela vezeti a Kubai Állami Szexuális Oktatási Központot, amely határozottan támogatja a most hozott döntést. A központ illetékese szerint eddig 28-an jelentkeztek nemük átoperálására. A műtét ingyenes lesz, az állami egészségügyi rendszer keretében végzik majd el. A műtétet végrehajtó orvosokat Belgiumból érkezett kollégáik készítették fel a beavatkozásokra.

A központ azt is bejelentette, hogy életre hívják a transzszexuálisok egészségügyi központját, itt végzik majd a műtéteket. Kubában 1988-ban hajtották végre az első nemcsereműtétet, de a közvélemény felháborodására azonnal be is tiltották a további újabb beavatkozásokat. Mariela Castro arra ösztökéli a kubai hatóságokat, hogy ismerjék el hivatalosan az azonos neműek élettársi kapcsolatát és az örökösödési törvényt terjesszék ki rájuk is. Ha elfogadják a reformot, Kuba a legliberálisabb ország lesz a melegek jogait illetően Latin-Amerikában - írta a BBC honlapja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását