2024. április 20. - Tivadar

A média kritizálja a Nationalelfet

"Piros lap Németországnak", "Mennydörgés az Alpokban", "Az esélyes bukása", "Az út csak nehezebb lesz" - ilyen és ehhez hasonló címekkel kommentálták a pénteki német országos napilapok a labdarúgó-válogatott előző napi klagenfurti, a horvátoktól elszenved
2008. június 13. péntek 11:06 - Hírextra
A legtekintélyesebb újságok - amelyek az elmúlt napokban az esélyeket illetően még a fellegekben jártak - most egyöntetűen elismerték: a csapat határozatlan, kényelmes és gondolatszegény játékával teljesen megérdemelten vesztett.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) a német labdarúgás "fekete napjáról" írt. Az újság idézte Joachim Löw edzőt, aki szerint a válogatott ezúttal teljes mértékben csődöt mondott. Löw azonban adós maradt annak megválaszolásával, hogy mi volt az elmúlt évek leggyengébb játékának valódi oka - írta a FAZ, utalva arra, hogy a lengyelek elleni győzelem után már szinte mindenki "könnyű sétára" gondolt, s a csapaton túlzott önelégültség uralkodott el. Németországnak most rettegnie kell azért, hogy bejusson a negyeddöntőbe, s az osztrákok elleni hétfői találkozó az álmok végét is jelentheti - hangoztatta az újság, amely ugyanakkor emlékeztetett: a válogatott az elmúlt években is mindig elszenvedett egy-egy csapást. De képes volt talpra állni akkor, amikor arra a legnagyobb szükség volt.

A Die Welt szerint nem is annyira a vereség volt fájó, hanem a németek által nyújtott játék, amelyet a lap nem csupán meglepőnek, hanem megdöbbentőnek is nevezett. A Nationalelf minden egyes csapatrésze rövid idő alatt beleütközött saját korlátaiba, s - mint az újság írta - hiányzott a szükséges akarat is. A két évvel ezelőtti németországi világbajnokságon nyújtott határozott és dinamikus támadójátéknak ezúttal semmi jele nem volt - állapította meg a Die Welt, hangoztatva: ettől a pillanattól kezdve Németország többé nem tartozik az Eb favoritjai közé. Sőt, Löwnek minden tudását össze kell szednie ahhoz, hogy a válogatott túljusson a selejtezőn. Ausztria minden erejét mozgósítani fogja annak érdekében, hogy ezt megakadályozza - tette hozzá a lap.

Az intenzív reklámhadjárattal kísért Európa-bajnoki "hegyi menetelés" közepette a német válogatott hatalmasat zuhant, s hirtelen ismét az "alaptáborban" találta magát - írta a Süddeutsche Zeitung, szerencsésnek nevezve, hogy a csapat nem szenvedett nagyobb arányú vereséget. S a zuhanás közbeni frusztrációt, illetve csalódottságot jól bizonyította Bastian Schweinsteiger Robert Kovac ellen elkövetett, piros lappal járó kiállítása.

Amely egyébként az újságok megítélése szerint jogos volt, s ezáltal nem csupán Schweinsteiger, hanem az egész csapat kapott - talán még időben - piros lapot. S a kezdetben könnyűnek tűnő út mostantól legalábbis jóval nehezebb lesz. A Financial Times Deutschland szerint az osztrákok elleni találkozó könnyen a végállomást is jelentheti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását