2024. április 20. - Tivadar

"Minden elfogultság látszatától mentes"

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölte ki az országos rendőrfőkapitány arra, hogy a Kaposváron meggyilkolt gimnazista ügyében folytassa le az eljárást az emberöléssel gyanúsított két fiatalkorú fiú ellen - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitán
2008. június 4. szerda 17:30 - Hírextra
Bíró Gábor tájékoztatása szerint Bencze József ezzel a döntésével helyt adott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság kizárásra vonatkozó előterjesztésének, amely a büntetőeljárás lefolytatásának "minden elfogultság látszatától mentes" biztosítására irányult.

Az országos rendőrfőkapitány a nyomozás pártatlanságába vetett bizalom megőrzése érdekében jelölte ki a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot a további eljárás lefolytatására - közölte a szóvivő.
Hozzátette: azért kérték a vizsgálat lefolytatásának más megyébe történő áthelyezését, mert az egyik gyanúsított édesapja a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó rendőr.
A kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium két másodikos tanulója május 21-én brutális kegyetlenséggel megölte egyik osztálytársát. A fiút egy elhagyatott helyre csalták, ahol kövekkel, bottal, vésővel az eszméletvesztésig ütötték, majd a tóba dobták. Az orvos szakértő vizsgálata szerint 14 ütés érte a fiú fejét.

A gyilkosság két gyanúsítottja beismerő vallomást tett, a bíróság mindkettőjüket előzetes letartóztatásba helyezte. Kihallgatásuk során - a rendőrség tájékoztatása szerint - azzal indokolták tettüket, hogy korábbi barátjuk "eltávolodott tőlük, lekezelően, nagyképűen viselkedett, agresszíven bánt velük".

Az emberölés gyanúsítottjai jelenleg a fővárosi Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben vannak, ahova a kaposvári büntetés-végrehajtási intézet kérésére a múlt héten vitték el őket, mivel a fiúk öngyilkossági gondolatokkal foglalkoztak és ezt a tervüket hangoztatták is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását