2024. április 19. - Emma

Festők Városa

Az idén is a kortárs képző- és társművészeteket bemutató rendezvénysorozattal, a Festők Városa Hangulatfesztivállal emlékezik meg Rippl-Rónai József (1861-1927) születésnapjáról a festőóriás szülővárosa, Kaposvár.
2008. május 29. csütörtök 16:31 - Hírextra
Simonics Lászlóné, a Művészetek Kincsesháza vezetője a rendezvényt beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: a nyolcadik alkalommal megrendezendő fesztiválon június 5. és 8. között a képzőművészet mellett az irodalmi, zenei és gyermekprogramok is főszerepet kapnak a gazdag kulturális kínálatban.

Tájékoztatása szerint a 22 millió forintos költségvetésű összművészeti fesztiválra a Magyar Elektrográfiai Társaság szabadtéri kiállítással, a Vaszary Képtár az Új Reneszánsz című kortárs festészeti tárlattal készül, a Szín-Folt Galériában pedig megnyílik a XIII. Nemzetközi Miniatűr Fesztivál kiállítása.

A zenei kínálatból kiemelte az AD Stúdió, Jamie Winchester & Hrutka Róbert, a Balázs Elemér Group, valamint Orosz Zoltán és Zenekara fellépéseit.

A szervezők gondoltak a gyermekekre és a családokra is. A sétálóutcán és környékén a fesztivál ideje alatt állandó programok, egyebek mellett óriás várépítő játék, kreatív homokozó, óriás táblafestés, képzőművészeti játszóház, apród-tanoda várja az érdeklődőket.

Az idén a Festők Városa Hangulatfesztivállal egy időben, június 5-én kezdődik a 79. Ünnepi Könyvhét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását